Najnovije

VULIN: Rusija i Kina nas ne uslovljavaju

"Ako je prihvatljivo da projekte koje finansira EU izvode kineske kompanije u zemljama članicama EU zašto onda to ne sme da se dešava u zemljama kandidatima za članstvo u EU? Hrvatska može da pravi evropskim parama most koji grade Kinezi a Srbija ne sme da gradi sa Kinezima auto put koji sama finansira? Ako je poslanik Krihbaum zabrinut zbog kineskog i ruskog uticaja neka to najpre reši u svojoj zemlji koja ima rekordnu trgovinsku razmenu sa Kinom, a sa Rusijom završava "Severni tok" najveći energetski projekat u Evropi", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući predsedniku Odbora za evropska pitanja nemačkog Bundestaga, Gunteru Krihbaumu koji je rekao da "ne ide da kandidat za pristupanje posmatra EU i Rusiju kao ravnopravne partnere".

Vulin (Foto: Jutjub)

Ministar odbrane je dodao da su "Rusija i Kina prijatelji Srbije, ne drže nam pridike i ne uslovljavaju svoje prijateljstvo ničim pa ni našim ekonomskim ili političkim izborima. Nema malignog ruskog ili kineskog uticaja u Srbiji, nema opasnosti da nam te velesile otmu deo teritorije, zabrane korišćenje tehnologije, povuku investicije."

"Krihbaum bi morao da bude oprezan kada Srbima zabranjuje ono što Nemcima dozvoljava jer to nas vraća u Nemačku pre Drugog svetskog rata i tada vrlo popularnu teoriju viših i nižih rasa - Arijevcima je dozvoljeno sve a ostalima nije dozvoljno ništa osim da budu ekonomsko i političko roblje. Ako EU hoće da opstane i bude skup vrednosti kome teže i zemlje van nje neka se čuva teorije i prakse arijevskih gospodara i njima potčinjenog sveta. U skup vrednosti koje treba da čine EU ne bi smele da spadaju bahatost i licemerje", izjavio je ministar Vulin.

Đukanović poludeo, uvodi vanredno stanje uz pomoć NATO-a! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA