Najnovije

ŠUTANOVAC: Poslednje nabavke iz Rusije će zaista biti poslednje

Srbiji je potrebna ozbiljna društvena rasprava o bezbednosnoj politici, odnosno o tome da li će svoju bezbednost u budućnosti bazirati na vojnoj neutralnosti ili će se odlučiti za ulazak u NATO, zaključili su učesnici konferencije o bezbednosti u organizaciji Instituta za evropske poslove.

Šutanovac (Foto: Jutjub)

Činjenica je da odnosi između Zapada i Rusije postaju sve komplikovaniji i time je Srbiji teže da čuva svoju vojnu neutralnost, što se naročito videlo u slučaju špijunske afere, ali i pri kupovini oružja za vojsku iz Rusije, navedeno je.

Lepo je to sve zamišljeno da sa svima budemo prijatelji, hajde da od svih kupujemo naoružanje i da svima ostavimo neke pare, kaže vojni analitičar Aleksandar Radić. On je rekao da je problem u tome što naši strani partneri sve češće postavljaju pitanje - šta to radite i zašto to radite. "E, tu nam se sužava manevarski prostor i zato mislim da dolazi vreme kada će se morati preispitati gde smo, šta smo i šta hoćemo", naveo je.

Nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenjuje da će poslednje nabavke koje je Srbija imala u Ruskoj Federaciji biti zaista  poslednje "da ne bi Srbija, odnosno pojedinci u Srbiji dobili eventualno sankcije zbog odnosa Evrope i Amerike prema Rusiji". On je rekao da moramo biti svesni toga da je Srbija svoj odbrambeni sistem "setovala na NATO standard, da čak i Rusija želi da implementira NATO standard".

General Lazarević ne mari što je na američkoj listi nepoželjnih. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA