Najnovije

VUČIĆ: Pokušavaće da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju crkvu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zvaničnici Republike Srpske i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u poseti su Mrkonjić Gradu. Vučić je novinarima rekao da je srpski narod jedinstven i nedeljiv i da su svi pokušaji podele nemogući.

Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić je zahvalio na dobrodošlici, navodeći da je uvek srećan kad dođe u Republiku Srpsku i kad je sa srpskim narodom.

Novinarima je poručio da je srpski narod jedinstven i nedeljiv i da su svi pokušaji podele nemogući.

"Pokušavaju da nas dele i cepaju, pokušavaće to na sve moguće načine ali moramo jedne stvari da se držimo – možemo da živimo u više država, ali narod nam je jedan, jedinstven i nikada ne smemo da zaboravimo da istom rodu pripadamo i nosimo isto ime i prezime. Da čuvamo porodično ognjište, svoje kuće i time štitimo budućnost", rekao je Vučić.  

Vučić je sa Miloradom Dodikom i zvaničnicima RS obišao Mašinsku školu i Gimnaziju u Mrkonjić Gradu. Predsednik Srbije je deci poručio da uče i budu vredni.

"Ne moraju svi fakutlete i visoke škole da završe, ali završite ovu, budite pošteni i odgovorni građani RS", naveo je Vučić.

"Institucije Srbije i Srpske dobro sarađuju" 

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo zbog prilike da u mrkonjić Gradu dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"To je znak našeg jedinstva i naše dobre saradnje", rekla je Cvijanovićeva.

Zahvalila se i institucija Srpske i Srbije koje dobro sarađuju.

"Ovo je grad koji je bio veliki stradalnik, a danas sa ponosom kažemo da je ovo grad u koji se vratio život. To smo uspjeli naravno i uz pomoć Srbije", navela je Cvijanovićeva.

Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik je pozvao srpski narod na jedinstvo i očuvanje identiteta, ističući da su podele neprihvatljive. Naglasio je da je važno da Srbi sačuvaju svoj identitet čuvanjem jezika, pisma, vjere, krsne slave.

"To je činila i danas čini Srpska pravoslavna crkva kao narodna crkva, omogućivši da se očuva srpski identitet u katastrofalnim uslovima za naš narod", rekao je Dodik.

Podsetio je na dešavanja u Crnoj Gori, ističući da bez SPC nema ni srpskog naroda.

Predsednik Srbije će nakon posete Mrkonjić Gradu otići u Drvar gde će, prema programu posete, prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke.

Nakon toga će obići Dom zdravlja Drvar, oko podneva otvoriti pogon fabrike "Jumko".

Na kraju posete trebalo bi da obiđe Muzej "25. maj".

General Lazarević ne mari što je na američkoj listi nepoželjnih. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RTS, RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA