Najnovije

ŠIPTARI NE ZNAJU ŠTA ĆE OD MUKE! Veselji bojkotovao Borela jer Španija nije priznala Kosovo

Politički analitičar Fisnik Haljimi ocenio je u izjavi za Kosovo Onlajn da je lider DPK Kadri Veselji bojkotovao sastanak sa visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom jer on dolazi iz Španije, zemlje koja nije priznala kosovsku nezavisnost.

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

– Evropska unija posreduje u dijalogu između Beograda i Prištine, a sada je na njenom čelu Španac, a svi znamo da Španija nije priznala nezavisnost Kosova. Zato su oni rešili da bojkutuju taj sastanak sa Borelom, jer zapravo on nema ništa u svojim rukama što se tiče odnosa Srbije i Kosova – rekao je Haljimi.

S druge strane, poznavalac političkih prilika Nedžmedin Spahiju napominje da je Demokratska partija Kosova navikla da ucenjuje međunarodnu zajednicu.

– Ili će oni biti na vlasti ili će praviti probleme, to je dokaz da oni žele međunarodnoj zajednici da stave do znanja da ako žele da računaju na njih, moraju da ih ostave na vlasti, inače će praviti problem – smatra Spahiju.

On ističe da i Evropska unija i SAD imaju jedan zajednički interes, a to je rešavanje kosovskog problema i odnosa između Prištine i Beograda.

– Evropska zajednica ima opipljivije odnose sa Srbijom i Kosovom nego Amerika, tako da neće biti spora između njih kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i postizanje sporazuma – ocenjuje Spahiju.

Poklonska o kritikama SAD-a na odnose dve bratske zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA