Najnovije

ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Car je ogoljen!

Mir Božiji, Hristos se rodi, vaistinu se rodi. Dočekao je vjerni narod Crne Gore rođenje Hristovo, dočekao da konačno zaupokojena zamjene radosna zvona. 

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

U zemlji koja je samu sebe uništila, zavladala je radost. Nepregledne kolone vjernika su od popodnevnih časova čekale mirno, ložeći badnjake dolazak nepobjedivog i jedinog. Radosne pjesme pjevajući uvidjeli su da su svojom upornošću, strpljenjem, prateći pouke episkopa uspjeli. Uspjeli su, da u zemlji koja se pokušava obračunati sa jedinom kanonskom, Srpskom pravoslavnom crkvom, u zemlji gdje se brani pravoslavlje, izvojevaju jednu veliku ako ne i najveću pobjedu. Svi do jednog su postali Hristovi vojnici, a Hristos njihov spasitelj. Uvidio je narod Crne Gore da iako je najveći izdajnik ikad uz izdajničku, crkveno anatemisanu vladu donio skaradan zakon o slobodi vjeroispovesti život ne smije stati. Svaki dan mora da bude nova borba.

Svaki dan borba mora da kreće iz duše i srca. Želja za borbom jača čovjeka i čini ga slobodnim. Slobodu zasluže samo hrabri i uporni ljudi. Najbolji dokaz toga je pobjeda u Crnoj Gori, pobjeda dobra nad zlim, mirnim litijama, postom i molitvom. Niko ne zna koliko stotina hiljada boraca je danima, strpljivo čekalo rođenje Bogomladenca. Uz pravoslavni narod u litijama su bili i bošnjaci, gdje izdvajam Cenama Kolića, koji je od prvog dana bio uz pravoslavni narod i pozivao sunarodnike da im se pridruže. Veliki broj funkcionera DPS-a je takođe sa članovima bio u litijama, pogotovo na sjeveru. Sad, kad je Gospod došao, sve će biti lakše. Svojom snagom će još više naroda izvesti na moleban da bi krah cara bez krune bio potpun.

Car je ogoljen, njegov zli naum nije uspio a u svemu ga je spriječio narod. Dao mu je do znanja da niko neće oteti nijedan Srpski manastir, crkvu ili hram u Crnoj Gori. Srbi neće dozvoliti da u svojoj Crnoj Gori budu građani drugog reda. Blagodeti koje Gospod daje i pouke kojima nas uči su tako jake da nema odustajanja. Episkopski savjet to zna, a evo sad znaju i Hristovi vojnici. Iako smo dobili bitku, rat još nijesmo. Tek je sad ogoljeni diktator ljut i spreman na sve. Zbog te njegove ludačke sujete, naredbi Vatikana i zapada nema odustajanja. Crkva ima plan, a na narodu je da sluša crkvu. Da se kroz rođenje Isusa Hrista, povećava broj  vjernika u litijama, sve do konačne pobjede. Sve ljudsko je prolazno, truležno i propadljivo. Tako će propasti i zvanično zakon o slobodi vjeroispovesti. Vječan je samo Bog i uz njegovu pomoć moramo pobijediti.

Prateći samo jedan put. Put kojim je išao i kojim ide onaj koji je rođenjem donio spas na zemlju, a svojom smrću smrt pobijedio. Put vaskrsenja, protkan ljubavlju i nadom u spasenje. Nadom u život vječni. Zbog svega toga satana ogoljelog predsjednika nek tuguje i smišlja zlodjela da mu nekako taj skaradni zakon prođe. A mi braćo i sestre, kao i do sad, još jače i u većem broju, uz svoje episkope i sveštenstvo, mirnim litijama i molebanima do konačne pobjede. Drugog izbora nemamo. Mir Božiji, Hristos se rodi, vaistinu se rodi. 

Pročitajte OVDE  prethodnu kolumnu Velimira Erakovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA