Najnovije

TRAMP SE OBRATIO, AMERIKA DONOSI NAJVAŽNIJU ODLUKU! Ovako će biti sa Iranom: Dok sam ja predsednik... (VIDEO)

Tramp je izjavio je da će SAD odmah uvesti nove sankcije Iranu kao odgovor na sinoćni raketni napad na dve američke baze u Iraku.

Donald Tramp prilikom obraćanja (Foto: Jutjub)

Kako je rekao te "moćne sankcije" ostaće na snazi dok Iran ne napusti svoje nuklearne ambicije i ne prestane da podržava terorizam.

17.48 - On je na konferenciji za novinare rekao da je pričinjena minimalna šteta, prenoši Si En En.

- Nemamo posledica. Svi naši vojnici su na bezbednom i pričinjena je minimalna šteta na našoj vojnoj bazi - rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, američke snage su spremne na sve, ali za sada se čini da se Iran povlači.

- Čini se da se Iran povlači, što je dobro za sve strane i veoma dobra stvar za svet - rekao je Tramp.

17.46 - Prema njegovim rečima, dok je on predsednik, Iranu nikada neće biti dozvoljeno da ima nuklearno naoružanje.

- Iran mora da odustane od svojih nuklearnih ambicija i prekine da podržava terorizam - rekao je Tramp i pozvao i druge zemlje da odustanu od nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine.

- Moramo svi zajedno da radimo i da napravimo sporazum sa Iranom kako bi svet bio bezbednije i mirnije mesto - rekao je Tramp.

Kako je naveo, od kada je preuzeo funkciju predsednika, SAD su postale energetski nezavisne.

- Mi smo prvi proizvođač nafte i prirodnog gasa u svetu. Nezavisni smo i ne treba nam nafta sa Bliskog istoka - rekao je on.

17.37 - Američki predsednik je rekao da će uvesti nove ekonomske sankcije Iranu.

On se obratio javnosti nakon iranskih napada na dve iračke baze u kojima je bila stacionirana američka vojska. Iako u napadu nije bilo žrtava, radi se o ozbiljnoj eskalaciji konflikta između SAD i Irana.

Tramp je rekao da dok je on predsednik, Iran neće imati nuklearno oružje. Poslao je poruku narodu Irana i rekao da SAD žele mir sa svima koji to žele.

17.35 - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da američki narod treba da bude srećan jer niko od Amerikanaca nije poginuo u napadu.

Govoreći o napadu rekao je da i dalje razmišlja o tome kakao će SAD da odgovore na ovaj napad.

- Prošle nedelje smo preduzeli važnu odluku da eliminšemo jednog od najvećih svetskih terorista Kasema Sulejmanija. On je trenirao teroriste uključujući i Hezbolah i ubio brojne američke vojnike. On je naredio napad na baze sa američkim vojnicima i američku ambasadu. On je nedavno planirao nove napade na američke mete, ali smo ga mi eliminisali. NJegovom eliminacijom smo uklonili veliku pretnju - rekao je Tramp.

17.00 - Nakon što je satima ostavio ceo svet "na čekanju", u vezi sinoćnjih iranskih raketnih napada na američke ciljeve u Iraku, napokon je odlučio da se ponovo oglasi američki predsednik Donald Tramp, u posebnom obraćanju naciji.

Trampovo obraćanje naciji uživo možete pratiti ovde (uključenje u prenos uživo iz Bele kuće očekuje se uskoro, govor bi trebao da počne tačno u 17 sati prema našem, odnosno 11 sati ujutro prema vašingtonskom vremenu):

Podsetimo, Tramp se oglasio još sinoć putem Tvitera, neposredno nakon iranskog raketnog napada. Tada je poručio kako je "sve dobro", podsetio je na to kako SAD imaju najmoćniju vojsku na svetu i istakao kako će se ponovo javiti "ujutru".

Za pretpostaviti je kako su se sve ovo vreme u Vašingtonu vodili pregovori po pitanju kako odgovoriti na aktuelnu eskalaciju napetosti.

Dejan Berić kaže da počinje rat! Više o tome OVDE!

Izvor: Alo/RT

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA