Najnovije

VLADIKA GRIGORIJE RAZOTKRIO ĐUKANOVIĆA: On želi da napravi incident, samo ga to još može spasti!

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije kaže da se u Crnoj Gori trenutno radi o pokušaju da predsednik Milo Đukanović napravi incident, jer ga samo to još može spasti. NJemu više niko ne veruje u priču da se tu radi o brizi za crnogorski identitet, ni Srbi u Crnoj Gori, ni Crnogorci, već je to samo izgovor.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije (Foto: Jutjub)

Već nedeljama u Crnoj Gori traje spor oko pitanja imovine Srpske pravoslavne crkve. U centru pažnje je staro pitanje crnogorskog identiteta.

Kamen spoticanja je odredba Zakona o slobodi veroispovesti, koji je krajem decembra izglasan u crnogorskoj skupštini i koji je stupio na snagu danas, a po kome se državi vraćaju verski objekti i zemljište koje verske zajednice koriste na teritoriji Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni sredstvima države ili su bili u njenom vlasništvu do 1. decembra 1918. godine.

Episkop diseldorfa i cele Nemačke Grigorije rekao je za Dojče vele da Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori traži da se dokaže imovina nad hramovima koji su izgrađeni u 13, 14. i 15. veku.

– To su gradili zadužbinari, pretežno Nemanjići. Kasnije i drugi. I gradio je narod. Kako je sada moguće ići u neki katastar iz 13. veka i dokazati da neki manastir, recimo Morača, pripada crkvi – pita se vladika Grigorije.

– Radi se o pokušaju da Milo Đukanović napravi incident, jer ga samo to još može spasti. Svi znaju da on vlada svim, država je njegova privatna država, on svu moć ima u svojim rukama – ističe vladika i dodaje da crnogorskom predsedniku više niko ne veruje u priču da se tu radi o brizi za crnogorski identitet, ni Srbi u Crnoj Gori, ni Crnogorci, već da je to samo izgovor.

– To je jedino što je moglo da izazove sukobe između Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori. Ja mislim da je namera bila da se na tom tananom religijskom planu izazovu sukobi, da se izazovu emocije, da se ljudi posvađaju, potuku, a onda da on ispadne mirotvorac i jedino rešenje za tu zemlju – kaže vladika Grigorije.

Kako je Dojče vele raskrinkao Đukanovića saznajte OVDE.

Izvor: Dojče vele

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA