Najnovije

LINTA POSLAO MOĆNU PORUKU REPUBLICI SRPSKOJ: Evo šta je poželeo Srbima preko Drine!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, danas je čestitao rukovodstvu i građanima Republike Srpske državni praznik Dan Republike Srpske - 9. januar i poželeo mir, napredak, sreću i uspeh na svim poljima.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

- Republika Srpska je nastala kao viševekovni san srpskog naroda zapadno od Drine da živi u slobodi, da nesmetano neguje i čuva nacionalni i kulturni identitet, da se ekonomski razvija i da nikad više ne dozvoli da se nad njim desi genocid, masovni zločini, etničko čišćenje, ugnjetavanje i diskriminacija - naveo je Linta.

Ističe da se moramo stalno sa zahvalnošću i ponosom sećati boraca koji su položili svoje živote za odbranu Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i odavati im počast.

Republika Srpska se, kaže Linta, u ovih 28 godina postojanja oduprla mnogim i neprekidnim izazovima i pokušajima njenog osporavanja i negativnog kvalifikovanja što traje do danas i nastaviće se i u narednom periodu.

- Zbog toga je od strateškog značaja za njen opstanak i razvoj da srpski narod bude jedinstven oko ključnih državnih i nacionalnih pitanja.

Linta ističe da ohrabruje činjenica da se razvijaju i jačaju sveobuhvatni strateški odnosi između Srbije i Republike Srpske i uveren je da će Srbija uvek čvrsto stajati iza Republike Srpske, da će je aktivno pomagati kroz konkretne projekte kako to čine predsednik Aleksandar Vučić i Vlada i da će biti garant Dejtonskog sporazuma.

- Posebno je važno da se više nikad ne dozvoli novo oduzimanje i otimanje nadležnosti i razvlašćivanje Republike Srpske u korist BiH, što je dugoročni cilj njenih neprijatelja - naveo je Linta, ističući želju da Republika Srpska nastavi da stalno jača na svim poljima i bude mesto slobode i blagostanja za srpski narod i sve njene građane koji je priznaju i poštuju.

Muk u Banjaluci zbog govora Miloša Bikobića Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA