Najnovije

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Šojgu Srbima donosi moćno oružje!

Ruski geopolitičar Leonid Savin kaže da će posle ove posete srpska vojska biti još snažnija zahvaljujući moćnom sredstvu protivvazdušne odbrane.

Sergej Šojgu i Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

- Očekujem da će deo sistema "Pancir" stići u Srbiju sa ministrom Šojguom, a svakako ne isključujem mogućnost da uz ovaj sistem stigne i neko drugo sofisticirano naoružanje – kaže Savin, ne želeći da precizira o kom oružju je reč.

Ističe da poseta ruskog ministra odbrane predstavlja logičan nastavak bilateralne saradnje kojoj se kao glavni oponenti, kako podvlači, prikazuju NATO i zapadne sile.

- Postoji taktički aspekt ove posete jer se ona dešava paralelno sa Minhenskim bezbednosnom konferencijom i predstojećim velikim manevrima NATO u Evropi. Ovde ne treba isključiti ni humanitarni aspekt, gde posebno mesto ima 75 godina od pobede nad fašizmom, što će u Rusiji biti proslavljeno 9. maja – zaključuje Savin.

Urednik portala Tango Six Petar Vojinović smatra da je sistem “Pancir” dovoljan za odbranu Srbije i da nam moćniji od njega u ovom trenutku nije potreban.

- Ukoliko je "Pancir" to iznenađenje koje nam donosi Šojgu, a o kome na tako zagonetan način priča predsednik Vučić, onda je u pitanju njegova brža i prevremena isporuka našoj vojsci. To za Šojgua nije ništa ni čudno ni novo jer je lično on izdejstvovao bržu isporuku helikoptera mi-35M, koje smo dobili krajem prošle godine – navodi Vojinović.

Izraelska firma rešila da se oslobodi malih napasti! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA