Najnovije

Milo bi da bude i knez i vladika!

Najnovije izjave aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića prosto su neverovatne. Da li je Milo izgubio kompas koji ga je držao na vlasti sve ove decenije? Ili je po sredi nešto drugo.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Piše: mr Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra “Majak”

Potcenjivanje Srba ide do te mere da je pomislio da može da otme imovinu Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori bez reakcije Srba i pravoslavaca koji se drugačije izjašnjavaju ali svi oni duboko u sebi znaju ko su. Da li to radi pod uticajem nekog stranog faktora kojem SPC smeta za ostvarivanje svojih geopolitičkih strategija?

Jedini logičan odgovor je da je pod stranim uticajem jer je prosto neverovatno da sam može da pomisli ovakvu glupost i da je gura po svaku cenu svo ovo vreme. A vreme će da pokaže da je sam sebi utabao put silaska sa vlasti. Zakon o slobodi veroispovesti ustvari je doneo narodu Crne Gore slobodu da poveruje da vlastodršca koji želi da Srpsku Spartu pretvori u montenegro, da junačku Crnu Goru pretvori u ustašku tvorevinu može da osujeti u svom naumu.

I Srbi i Crnogorci ujedinjeni pod Pravoslavnim plaštom jednog naroda i jedne vere već nedeljama ppokazuju i dokazuju hrabrost i volju koja daje snagu svim Srbima u regionu da podignu glavu i da sa ponosom kažu „Da, mi smo Srbi i mi smo Pravoslavni i dosta nam je ponižavanja i potcenjivanja.

Snaga naroda oličena u nepreglednim litijama i volja naroda da kaže ovako više ne može dugo nije bila prisutna na ovim prostorima. Srbi se bude iz više decenijskog sna. Sve više svesni da su svi u okruženju na politici protiv Srba zasnivali svoje politike ali ne retko i svoje privatne poslovne kombinacije.

Dosta su Srbi ćutali i saginjali glavu na sve moguće pretnje i sva moguća zla koja su svi u okruženju spremni da čine bez da ih iz sveta za to ni ne opominju a o kažnjavanju da i ne pričamo.

Puna podrška našem pravoslavnom narodu u Crnoj Gori sa željom da se na ovaj praznik Sretenje neke usijane glave ohlade i prestanu da rade protiv interesa sopstvenog naroda kojem i oni pripadaju koliko god im sada to politički ne odgovaralo i bilo im mrsko.

Milo neće biti srušen liturgijskim pojanjem, više o tome OVDE.

Izvor: majak.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA