Najnovije

UPOZORENJE IZ RUSIJE: Čuvajte se Sirijci! Ogromno pojačanje stiže za džihadiste, iza svega stoje Ameri i Turci!

Turska nagomilava velike snage u Idlibu i naoružava Hadžat Tahrir Al-Šam (HTŠ) koji je povezan sa Al-Kaidom, a koji kontroliše veliki deo severozapada ove pokrajine, otkrio je ruski vojni izvor 15. februara.

Hadžat Tahrir Al-Šam (Foto: Jutjub)

Prema izvoru, koji je citiralo nekoliko ruskih novinskih agencija, turske oružane snage rasporedile su u Idlibu 70 bojnih tenkova, 200 oklopnih vozila i 80 haubica. Veliki deo te opreme navodno je predat teroristima HTŠ-a.

Izvor je takođe otkrio da Ankara naoružava militante u Idlibu američkim sistemima protivraketne odbrane (MANPAD) koje je napravio SAD. To se verovatno odnosi na FIM-92 Stinger.

"Posebno je zabrinjavajuće to što je Ankara džihadistima pružila turske vojne uniforme u zoni deeskalacije Idliba", dodao je izvor, prenosi RT.

Sirijska arapska vojska (SAA) do sada je uništila 20 vozila koja isporučuju Turci, navodi izvor. Najmanje tri takva vozila su zaista uništena od strane vojske tokom neuspelog napada pod vođstvom Turske, dan ranije. Sve veća podrška Ankare militantima u Idlibu, uključujući one povezane sa Al-Kaidom, izaziva neviđenu napetost na severozapadu Sirije. Uprkos toj podršci, sirijska vojska nastavlja da napreduje u regionu, i to sa mnogo lakoće.

NATO vojnik oteo dete od majke, a zakon mu ništa ne može! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA