Najnovije

PONOŠ: Ostanite kod kuće 26. aprila i tako glasajte za sebe!

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš pozva je danas građane da 26. aprila, za su najavljeni izbori, ostanu kod kuće i tako glasaju za sebe, jer učešće na „lažnim izborima“ neće doneti nikakvu promenu niti boljitak.  

Zdravko Ponoš (Foto: Jutjub)

„Mnogi ljudi smatraju da je građanska dužnost da izađu na izbore. Nije dužnost, nego pravo, a pravo je i da neizlaskom demonstrirate svoj politički stav i nezadovoljstvo situacijom u društvu, koja je daleko od demokratske. Izbori su stvar demokratije, ne priinude“, rekao je Ponoš na konferenciji za novinare u Leskovcu, gde je razgovarao sa građanima i članovima Narodne stranke, navodi se u saopštenju ove stranke.

Ponoš je naveo da se uspeh bojkota može sagledati kroz dve dimenzije – neizlaska na izbore svih relevantnih opozicionih stranaka i pokreta i uveravanje građana da ne izađu na „lažne izbore“.

„Za bojkot su se odlučili svi značajni politički akteri koji su nesumnjivo opozicija i imaju težinu u biračkom telu i tu možemo proglasiti uspeh, jer niko ko je vredan pažnje neće učestvovati u onome što Vučićev režim naziva izborima, a mi smatramo da to neće biti izbori“, rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da postoje tri grupe birača koje će opozicija nastojati da ubedi da bojkotuju izbore – birači opredeljeni za opoziciju, građani nezadovoljni stanjem u Srbiji koji smatraju da nemaju za koga da glasaju i birači razočarani SNS-om.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da su birači opozicije već su uvereni da je bojkot jedini put do pravih izbora na kojima ćemo učestvovati.

„Nezadovoljnima stanjem u Srbiji, koji ne vide način da se stvari promene, poručujemo da se od njih sada ni ne očekuje da glasaju, ako već misle da nemaju za koga da glasaju. Zaista i nemaju za koga da glasaju 26. aprila, je nema izbora“, rekao je Ponoš.

„Nemojte se mučiti, ostanite kod kuće i glasajte za sebe, to je prava stvar koju možete uraditi“, istakao je Ponoš.

Ponoš je dodao da bi razočaranim glasačima SNS-a trebalo da bude jasno da od ove vlasti mogu da se nadaju samo da će i ubuduće biti varani, pošto su u prethodnih osam godina mnogo puta prevareni, i da sa naprednjacima na vlasti nikada neće dočekati boljitak.

„Jedino što oni mogu da urade u ovom trenutku je da ne pristanu na ucene i ne izađu na lažne izbore“, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da „aktivan bojkot znači aktivan odnos prema glasačima“ i ubeđivanje da ne izađu na „ono što opozicija ne smatra izborima“

„Nikoga nećemo, naravno, fizički sprečavati da glasa, jer mi nismo kao režim koji prisiljava ljude i pravi spiskove, nego hoćemo da uverimo građane u ispravnost odluke da ne izađu na izbore“, zaključio je Ponoš.

Pročitajte OVDE   ko je to jurio Vučića da ga prebije.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA