Najnovije

ŠOJGU U BEOGRADU: Podrška Moskve samostalnoj politici Beograda!

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas u Beogradu da Srbija ima podršku Rusije u samostalnoj politici koju sada vodi.

Segej Šijgu (Foto: Jutjub)

- Danas Srbija vodi novi život, većina društva se okupila oko rukovodstva zemlje koja u složenim uslovima vodi svoju samostalnu spoljnu politiku - rekao je Šojgu na svečanosti, nakon što je postao počasni doktor Univerziteta odbrane Srbije.

On je dodao da Srbija podržava Rusiju u suprotstavljanju pokušajima da se namerno falsifikuju događaji iz Drugog svetskog rata, te da pojedine zemlje falsifikuju srpsku i rusku herojsku prošlost.

Prema njegovim rečima, to pokušavaju da urade kroz nametanje idola nacizma i rehabilizacije fašizma.

On je čestitao Dan državnosti Srbiji i poželeo napredak i mir narodu Srbije, istakavši da je za njega velika čast što je postao počasni doktor Univerziteta odbrane u Beogradu.

Ruski ministar odbrane podsetio je na vekovnu bliskost i duhovne veze dva naroda, te naveo da i današnja ceremonija ističe visok nivo partnerstva dve zemlje u oblasti odbrane.

Šojgu je dodao da raste broj redovnih zajedničkih vežbi i da svake godine raste broj srpskih vojnih stručnjaka koji se obrazuju u Rusiji.

On je rekao da razvoju vojne saradnje dve zemlje pomažu davne duboke veze i duhovna bliskost dva naroda, te podsetio na borbu Srba i Rusa "rame uz rame" protiv zajedničkog neprijatelja, u 19. veku za slobodu Balkana, a u 20. veku kada su branili nezavisnost.

Šojgu je napomenuo da je Rusija podržavala Srbiju za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, te podsetio na herojski marš i rusko zauzimanje aerodroma "Slatina" u Prištini.

On je podsetio na agresiju NATO-a protiv tadašnje Jugoslavije i proglašavanje nezavisnosti Kosova, te da je to imalo teške posedice za civile i ekonomiju i infrastrukturu Srbije.

Jezive pretnje Rusima u Turskoj! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA