Najnovije

SRAVNILI IH! Ruski avioni uništili sve turske tenkove u Siriji!

Erdoganovo kršenje sporazuma sa Moskvom rezultiralo je velikim gubicima za Tursku u Siriji. Od početka prošle nedelje, turske trupe i pro-turski teroristi izgubili su skoro stotinu jedinica oklopnih vozila ilegalno prevezenih u Siriju. NJih nije uništila Sirija, već ruska vojna avijacija koja napada neprijatelja.

Su-27 (Foto: Jutjub)

Prema argumentima lokalnih i stranih novinskih agencija, Turska je izgubila najmanje 23 tenka u Siriji, oko 50 oklopnih transportera i oklopnih vozila, 18 MLRS instalacija, više od 20 vojnih kamiona i dva magacina sa oružjem i municijom.

Napadi ruskih vojnih aviona izvršeni su uglavnom na najveće magacine sa opremom, a često su oklopna vozila uništavana odmah prilikom prelaska tursko-sirijske granice.

Gubici među militantima, koji su već primili turske tenkove i oklopne transportere, nikako nisu beznačajni – oko 300 terorista je poginulo tek nakon što su udarili u konvoje i lokacije neprijateljskih snaga.

Prema brojnim izvorima, Rusija aktivno održava kontakte sa turskom stranom, a čim je Ankara odbila da prizna vezu sa ovim konvojima i izjavila da ne zna ništa o ilegalnom prelasku sirijske granice, izvršeni su napadi na kolone i konvoje.

Pročitajte OVDE  šta je pre toga uradio Erdogan.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA