Najnovije

DRAMATIČNO OBRAĆANJE MILORADA DODIKA: Preglasan sam u Predsedništvu BiH! Ovako više ne može (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da hrvatski član tog tela treba da podnese ostavku budući da je Željko Komšić, kako ističe, izmanipulisao javnost u vezi sa imenovanjem stranog sudije Ustavnog suda BiH.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Napominje da je glasao protiv predloženog dnevnog reda sednice Predsedništva, ali da je preglasan.

Dodik kaže da je Komšić prekršio odredbe Ustava BiH i da je morao se konsultuje sa druga dva člana Predsedništva BiH.

"Svesno je obmanuo predstavnika Evropskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala neka podnese ostavku", naglasio je Dodik.

Dodao je da će se Komšić, ako misli da može kršiti Ustav, onda morati suočiti sa onima koji će ga braniti.

Komšić je prećutao da je u novembru dobio pismo od predsednika Evropskog suda za ljudska prava, Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, rekli su za RTRS jda su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger.

Dodik je naveo da je sednica Predsedništva BiH brzo završena, jer je, s obzirom na zaključke parlamenta RS, glasao protiv dnevnog reda sednice.

Dodao je da je glasao protiv zapisnika, dnevnog reda i svih predloženih tačaka, ali da je na svemu tome preglasan.

"Još jedna podvala Bakira Izetbegovića"

“Ukoliko se tehnički organizujemo, sutra ili preksutra ćemo predati u Predstavnički dom Predlog zakona o prestanku mandata stranih sudija i postavljanju domaćih sudija u Ustavni sud BiH”, najavio je Dodik.

Dodik je pozvao na dijalog.

“Ako mislite da je problem Milorad Dodik, izvolite! Međutim, ovdje se digao narod, kao i zvanične institucije Republike Srpske. Pozivam na dijalog, da se raspravlja o našem prijedlogu koji će uskoro doći. Jedino kod nas nema straha. Radim legitimno i u skladu sa Ustavom svoj posao”, naglasio je srpski član predsedništva BiH

Ništa nisam drugačije učinio. Nije onako kako Bakir poručuje: "Eto, Srbi sa stola uzmu ono što im odgovara, a ono što im nije po ukusu ostave". Nije tačno, i to je još jedna podvala Bakira Izetbegovića, kategoričan je Dodik.

Ocenio je Ustavni sud BiH kao "okupacijski sud za Srbe".

"Zašto tražimo odlazak stranih sudija iz BiH? Zato što donose političke odluke. Zato što rade isključivo u interesu Bošnjaka. Želimo samo da se poštuje pravo iz Ustava", rekao je Dodik.

Dodik: Parlament RS će odlučiti o poseti Mila Đukanovića

Milorad Dodik izjavio je da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Đukanović posetiti BiH.

On je nakon sednice Predsedništva BiH rekao da je bio protiv tačke o poseti Đukanovića, a koja je danas ponovo predložena.

Početkom februara Dodik se nije složio da Đukanović poseti BiH, jer je ocenio da je "neprikladno da dolazi u BiH zbog dešavanja u Crnoj Gori".

Pročitajte OVDE kakva masonska afera trese Hrvatsku.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA