Najnovije

"PROGLASIĆEMO DŽIHAD!": Huti obećali da će u slučaju rata izvesti "najoštrije udare" protiv Izraela!

Vođa pokreta Ansaralah, Said Abdul-Malik al-Huti, izjavio je u subotu da arapska koalicija, na čelu sa Saudijskom Arabijom, nastavlja da izvodi vazdušne napade i opseda Jemen.

Huti (Foto: Jutjub)

"Pozivam saudijski režim da zaustavi agresiju i opsadu", rekao je Huti u televizijskom govoru koji je emitovala televizija Al-Masira.

"Nastavak agresije znači da ćemo i dalje razvijati svoje vojne kapacitete i izvoditi najoštrije udare i to je legitimno pravo", naglašavajući da se jemenski narod neće povući iz borbe za "nezavisnost svoje teritorije".

U međuvremenu, vođa pokreta Ansarala odbacio je optužbe izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ih Iran snabdeva preciznim raketama, obećavši da će uzvratiti Izraelu u slučaju bilo kakve neprijateljske akcije protiv Jemena.

Rekao je: "Naš narod neće oklevati da proglasi džihad protiv izraelskog neprijatelja i izvrši najoštrije napade na osetljive ciljeve neprijateljskog entiteta ako budu umešani u bilo kakvu glupost protiv našeg naroda."

„Neprijateljstvo prema Izraelu kao uzurpatorskom entitetu je prvenstveno humanitarna, moralna i verska obaveza“, nastavio je.

Takođe je optužio Sjedinjene Države i Izrael da „igraju važnu ulogu u protestima u Iraku i Libanu“, rekavši da „radost i zadovoljstvo Sjedinjenih Država i Izraela zbog onoga što se dešava u Iraku i Libanu otkrivaju u kakvom su položaju“.

Pročitajte OVDE  sve o haosu, čistkama i sukobima na severoistoku Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA