Najnovije

DOBRA VEST ZA NAŠE GRAĐANE! DAČIĆ: Srbi evakuisani iz Vuhana, Francuska predvidela karantin od 14 dana!

Četvoro državljana Srbije evakuisano je iz kineskog grada Vuhana - epicentra zaraze koronavirusom, oni nisu zaraženi i na putu su za Francusku, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

- Oni su prošli kontrolu, nisu zaraženi, ali je u okviru preventivnih mera, predviđen karantin. Francuska je predvidela karantin od 14 dana ili da ih mi preuzmemo - rekao je Dačić.

On je naveo da je evakuacija trebalo da počne sinoć oko 22.00 časa, ali su krenuli tek u 2.30 časova po našem vremenu.

Svoje državljane iz epicentra zaraze izvlače i SAD, Velika Britanija, Indija, Japan, Tajland, a sinoć je avionom iz Vuhana evakuisano i više od 100 državljana Nemačke.

Kina čarter letovima iz inostranstva se istovremeno vraća kući građane provincije Hubei.

- To je izuzetno komplikovan proces evakuacije... Evakuacija je trebalo da se obavi sinoć oko 22 časova, međutim... oni su krenuli negde oko pola tri ujutro po našem vremenu... i njihov dolazak u vojnu bazu Istr očekuje oko14 časova - rekao je Dačić za TV Hepi.

On je naveo da je reč o četiri državljanina Srbije i da je sve dogovoreno s Francuskom.

- Važno je reči sledeće: oni su prošli sve zdrastvene analize pred ulazak u avion i oni nemaju korona virus, ali u okviru preventivnih mera predvidjen je karantin. Oni bi tamo trebalo da budu u karantinu 14 dana ili da ih mi preuzmemo, pa da ovde bude karantin, ali uglavnom su se evropske zemlje odlučile da se oni zadrže tamo i to su najnovije ekskluzivne vesti - rekao je Dačić.

Broj lica zaraženih koronavirusom u Kini povećan je na 14.380, od kojih je 304 umrlih, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija Kine.

Medicinski radnici ostaju u zemlji! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA