Najnovije

DUGO SU ČEKALI PRAVI TRENUTAK! Kina zadala koban udarac u srce Amerike, osveta je surova i žestoka!

Trojica novinara dobilo je naređenje na napuste Kinu u roku od pet dana nakon što je list odbio da se izvini zbog teksta.

Si Đinping (Foto: Jutjub)

Kina je povukla medijske kredencijale za troje novinara iz Volstrit DŽurnala nakon što je list odbio da se izvini za kolumnu koja je Kinu nazvala " bolesnikom Azije", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Portparol Geng Šuang rekao je u sredu na dnevnom brifingu da je Peking uputio nekoliko upozorenja tom listu zbog kolumne, koju je Kina kritikovala kao rasističku i punu laži o naporima u borbi protiv epidemije koronavirusa, ali da se nije usledilo izvinjenje.

"Kinezi ne žele medije koji objavljuju rasističke izjave i zlonamerno napadaju Kinu," rekao je Geng.

Zamenik glavnog urednika, DŽoš Čin i novinar Čao Deng, obojica Amerikanci, i novinar Filip Ven, Australijanac, dobili su naređenje da napuste zemlju u roku od pet dana. Britanski "Gardijan" piše da ni jedan od njih trojice nije imao veza sa tekstom ili naslovom.

FCCC je međutim rekao da je devet novinara ukupno proterano iz Kine od 2013. Godine, tako što im nisu produžene novinarske vize.

Akcija Pekina usledila je nakon što su SAD u utorak rekle da će početi sa udarom na pet kineskih glavnih državnih medija koji posluju u Americi, uključujući novinsku agenciju Sinhua, Čajna Global Televižn Netvork i Čajna Dejli Distribušn Korp, I da će ih tretirati jednako kao I strane ambasade, zahtevajući od njih da registruju zaposlene i imovinu u SAD.

Geng je rekao da se Kina protivi novim pravilima I da Peking zadržava pravo da odgovori.

Vojska krenula u krvavi obračun sa džihadistima! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA