Najnovije

RUSKI LOVCI VIŠE NEĆE IMATI PILOTE! Napredna tehnologija dozvoliće MiG-ovima da lete u bespilotnom režimu! (VIDEO)

Najnoviji ruski lovci MiG-35 imaće mogućnost da se prizemlje u bespilotnom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već proizvedena, saopštila je pres-služba korporacije „MiG“.

MiG 35 (Foto: RIA)

„Inženjeri korporacija 'MiG' dobili su patent za sistem automatskog upravljanja letelicom prilikom sletanja. Ovaj digitalni sistem poboljšava bezbednost pilotiranja u teškim vremenskim uslovima, omogućava pilotu da automatski izvede glisadu (kliženje aviona ka zemlji u pravcu nagnutog krila) i za manje vremena. Nova tehnologija će biti primenjivana na letelicama MiG-29M/M2 i MiG-35“, navodi se u saopštenju. Prema rečima generalnog direktora korporacije Ilje Tarasenka, planirano je da se taj sistem primenjuje kako na saremenim, tako i perspektivnim vazduhoplovnim sistemima „MiG“.

„Radovi su u toku. Jedan od glavnih prioriteta naših inženjera je bezbednost i maksimalna efikasnost primene vazduhoplovne tehnike“, rekao je Tarasenko.

Novi razvoj uključuje niz inovacionih blokova, pogona i sistema, uključujući i navigacioni i merni sistem. Prednosti sistema su već potvrđena tokom testiranja, piloti su dali pozitivne ocene, ističu iz korporacije.

 

 

MiG-35 opremljen je novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.

Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

Korporacija „MiG“ je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

Pojavila se fotografija Tu-95 MSM sa 8 raketa H-101 dometa 5 hiljada kilometara! Više o tome OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA