Najnovije

"NISU IZBORI ZA MANDATE I PREVLAST VEĆ ZA SPAS NAŠEG IDENTITETA!": Sveštenik Baćković spustio Mila na zemlju!

Miajlo Baćković, sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori reagovao je danas na izjave mitropolita Amfilohija Amfilohije je danas istakao kako građani ne treba da gllasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti.

Milo Đukanović, manastir Ostrog (Foto: Jutjub/Pravda)

- Jasno je da ljudi iz vlade samo simuliraju “pregovore” sa Crkvom,i da to rade da bi zadovoljili svoje partnere iz Evrope i sa Zapada. Ovaj zakon neće povući,iz dana u dan još dublje srljaju u “živo blato” i tonu sa svojim izjavama,pokušavajući da objasne kako to ovim zakonom čuvaju “građanski koncept” Crne Gore, a suprotno Ustavu i odvojenosti Države od Crkve,u isto vreme osnivaju svoju “crkvu” - rekao je on.

On je dodao da ideja potiče od samo jednog čoveka.

- Ideja je iz glave samo jednog čoveka koji je kapetan tog broda koji tone,i dok ta ideja ne ode u istoriju, oni neće odustati! Zato Mitropolit poziva sve ljude da ne glasaju ovo bezakonje i one koji su ga doneli! Ja sam već nakon njihovog kongresa stranke na kome su najavili “obnavljane autokefalnosti” rekao da svako ko glasa za tak dušegubni koncept,na sebe navlači kletvu Svetog Vasilija,ovo ponavljam nisu izbori za mandate i prevlast, ovo su izbori za spas Crne Gore i našeg identiteta!

- U jednom trenutku Milo Đukanović je bio čak čovek koga su i oni koji su mislili  drugačije,poštovali,pokušavao je da izgradi svoj stav,ali kada ga je iz korena po peti-šesti put promjenio,više nije bilo zanimljivo ni onima koji su politički nepismeni. Sada tog čoveka više niko,niti voli niti poštuje,zato mislim da je došao kraj njegovog političkog putovanja! Laži na kojima opstaje ova vlast,da će sve nakon njih nestati su postale prozirne, Crna Gora će opstati i ostati,večna kroz njenu slavnu istoriju i svetinje koje su je stvorile - zaključio je on.

Ako bude potrebno – Srbija će platiti dugove SPC u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA