Najnovije

VUČIĆ: Ako bude potrebno – Srbija će platiti dugove SPC u Crnoj Gori!

Srbija će, ako treba, pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori, da nam ne bi oduzimali svetinje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutarnjem programu TV Prva.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik. rss)

Na molbu da prokomentariše to što je direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir Mugoša saopštio da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska i upozorio da će naplata, ako Mitroplija ne plati dug dobrovoljno, naplata biti prinudna, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

Vučić je rekao da se Srbija nikada nije mešala u pitanje izbora u Crnoj Gori, niti je želela da odlučuje ko je na vlasti a ko u opoziciji.

Vučić je u jutarnjem programu TV Prva, govoreći o optužbama Mila Đukanovića, da se Srbija konstantno meša u unutrašnje stvari Crne Gore, rekao da to nije tačno.

On je kazao da se uvek govori da se Srbija negde meša i određuje ko će da vlada, a da je istina drugačija.

„Neki u Crnoj Gori su mislili da je Crna Gora samo njihova, ali i da su Srbija i Beograd isto njihovi. Mi smo imali i imamo mnoge ljude, pogotovo u visokim bezbednosnim strukturama koji su iz Crne Gore. Ne možeš ti da radiš za agenciju jedne druge zemlje, a da zauzimaš visoke pozicije u Srbiji. Mi smo mnoge od njih očistili, ali ne sumnjam da takvih slučajeva ima još“, rekao je Vučić.

On je dodao da Crnogorci u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj otadžbini.

„Mi sa time nemamo problem, problem je što Srbi ne smeju da se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori".

On je naveo i da je "srpski nacionalizam pravio najviše štete srpskom narodu" i dodao da imamo eksploziju patriotizma u Srbiji.

U operaciji "Rubikon" zapadnih tajnih službi decenijama je špijunirano pola sveta, a na meti je bila i Jugoslavija, ali bezuspešno, prenosi Dojče vele.   Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA