Najnovije

ISPLIVALI NOVI NEPOZNATI DETALJI: Otkriveno šta su radili Arkanu na putu do Urgentnog!

Uprava beogradskog hotela "Interkontinental" nije želela da u junu 2006. godine dozvoli drugu rekonstrukciju ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48), Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića Gare (47), zbog čega je sudija zapretio da će zvati policiju, pričaju izvori bliski sudu.

Arkan (Foto: Jutjub)

Naime, menadžeri hotela su se pravdali da navodno imaju puno gostiju i da ne mogu da isprazne hol. Sudija je onda preuzeo stvar u svoje ruke.

- Iako im je iz suda unapred pismeno najavljena rekonstrukcija, sudija, tužilac, advokati i optužen nisu mogli da uđu unutra. Osoblje je sudiji reklo: "Ne možemo to da vam omogućimo“, ali im je sudija bez pardona uzvratio: „Dobro! Idemo na kafu i vraćamo se za 15 minuta. Zamolite goste da izađu iz hotela, ili zovem policiju!“. Tek kada su videli da se sudija ne šali i da im ostavlja rok od 15 minuta da sami to urade, shvatili su da je situacija ozbiljna. Kada se sudija, posle 15 minuta, vratio, zatekao je prazan hol! - priča izvor, koji je prisustvovao drugoj rekonstruciji Arkanovog ubistva.

Tada se na mestu zločina do detalja analizirala likvidacija kako bi se rasvetlio stvarni tok događaja.

- Uradili su sve do najsitnijih detalja, pa i način ispaljivanja projektila u separeu. Taj deo je više puta ponavljan, na zahtev odbrane. Na kraju niko nije imao primedbu - kaže sagovornik lista.

Rekonstrukcijom je utvrđeno da je Arkan ubijen s leđa, s tri metka u glavu, a ubica je potom sa četiri hica pogodio Mandića. Na kraju je sa tri projektila pogodio i Garića.

Uvidom u zapisnik o uviđaju utvrđeno je da je na pultu recepcije, na dan zločina, 15. januara 2000, nađen sivo-crni kaput od vunenog tvida sa dezenom "riblja kost“, veličine XXL, za koji je utvrđeno da pripada Gavriću. U desnom džepu kaputa je nađena teget kapa sa roze oznakom, a u levom džepu par platnenih crnih rukavica.

Kao dokaz je uzeta i crna kožna jakna, preuzeta iz Urgentnog centra, kojom je Arkanu prekrivena glava dok su ga vozili u bolnicu.

- Istražni sudija je 15. januara 2000. dao nalog Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu da uzmu otiske pokojnom Mandiću, kao i Arkanu i Gariću, koji su tada, u Urgentnom centru, još davali znake života. Naređeno im je takođe da se svoj trojici skinu parafinske rukavice, kao i da se uzmu otisci prstiju sa staklenih čaša u hotelu. Istog dana, oko 20 sati, istražni sudija i zamenik tužioca otišli su u Urgentni centar u Beogradu i obavili razgovor sa dva anesteziologa, koji su ih izvestili da je Arkan preminuo u 18.50, a Garić u 18.55. Garić je u bolnicu primljen u 17.40, u teškom stanju zbog velikog gubitka krvi, bez pulsa i nemerljivog krvnog pritiska. Pregledom je ustanovljeno da ima dve ustrelne sa ulaznim ranama u desnoj slabini i desnoj butini - navedeno je u izveštaju lekara Urgentnog centra.

Veštak Milan Kunjadić je dodatnim eksperimentom, 16. avgusta 2006. u strelištu "Trofej", u SC "11. april", probnim ispaljivanjem iz pištolja CZ 99, kalibra 99 milimetara, utvrdio da čaure izbacuje udesno, a neke i unazad.

- Od 11 ispaljenih metaka, devet je izbačeno udesno i lako unazad, tako da su se zadržale na stolu, u blizini stuba posle odbijanja od njega. Dve čaure su ispale udesno i unazad, a zatečene su na podu pored stola - navedeno je u presudi.

Ponovljenom rekonstrukcijom, analizom komisije veštaka, kao i na osnovu dokaza, potvrđen je zaključak da je Dobrosav Gavrić ubica.

- Gavrić je najpre ispalio tri metka Arkanu u glavu, jedan u glavu i tri u trup Mandića i dva u trup Garića. Posle toga je prošao pored klavira i krenuo ka izlaznim vratima, pokušavajući da pobegne. Dok je izlazio, ispalio je još dva projektila prema središtu hola u kojem su bili gosti, dok je Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović odatle pokušao da ga pogodi i spreči njegovo bekstvo. Tada je jedan metak pogodio Gavrića dok je bio u pognutom položaju, a drugi gošću LJ. A., koja je stajala kod klavira, nanevši joj teške povrede opasne po život - navodi se u presudi Okružnog suda u Beogradu.

Koronavirus stiže sigurno u Srbiju, na prvom udaru stariji i muškarci. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA