Najnovije

LIBIDO JAK KO CRNA ZEMLJA: Sa ovoliko godina žena ima najveći apetit za seksom

Da li ste se ikad zapitali kako starenje utiče na vaš libido, odnosno seksualnu želju? Koliko dugo ćete imati jednaku želju za intimnošću i kada će taj nagon biti najizraženiji? Naučnici imaju odgovor.

Ilustracija (Foto: printskrin)

Čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje. U 30-im, ali i ranim 40-im godinama žene često otkrivaju novu stranu sopstvene seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu.

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da "iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka". Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav - i to puno više.

U studiji objavljenoj u časopisu "Personality and Individual Differences" učestvovalo je je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (18 do 26 godina), niska plodnost (27 do 45 godina) i u menopauzi (46 godina i više).

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene koje imaju od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti" i da imaju "česte seksualne maštarije i aktivan seksualni život, pa su spremne na povremeni seks".

Šta žene uzbuđuje, a šta plaši tokom seksa pročitajte OVDE.

Izvor: Index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA