Najnovije

NEMCI I AMERI NEĆE DOZVOLITI DA SE OVO DESI NA KOSOVU: Takozvana vlada menja pristup prema Srbiji

„Priča o promeni granica (tzv.) Kosova i Srbije je zaustavljena jer se Nemačka protivi toj ideji, a ponovo otvaranje te teme ne treba očekivati imajući u vidu najave da će budući specijalni izaslanik EU u dijalogu Beograda i Prištine biti predstavnik Berlina“, kaže politički analitičar iz Prištine Fadilj LJepaja.

Politički analitičar iz Prištine Fadilj LJepaja (Foto: Jutjub)

LJepaja smatra da se direktnim uključivanjem Nemačke i SAD u pregovore Beograda i Prištine može veoma brzo očekivati konačno rešenje.

– Baš zbog toga američka administracija je dala svog izaslanika iz Nemačke. To će biti tesna saradnja SAD i Nemačke i smatram da ako dođe do takve saradnje, na tom nivou, to najavljuje dogovor Srbije i (tzv.) Kosova. Ona strana koja će se protiviti rešenju biće pod velikim pritiskom međunarodne zajednice – kaže LJepaja.

On očekuje ukidanje takse na uvoz proizvoda iz Srbije, dok će, prema njegovom mišljenju, mere reciprociteta imati politički karakter.

– To će više biti reakcija na mere koje Srbija preduzima. Ova vlada očekuje drugačiji i normalniji pristup Srbije prema onome što je dogovoreno -smatra LJepaja.

Inicijativu lažnog premijera Aljbina Kutrtija o poništavanju odluka prethodne lažne vlade i smenjivanju službenika zaposlenih u odborima javnih preduzeća LJepaja ocenjuje veoma dobrom, ali ističe da je još uvek rano govoriti šta nova takozvana vlada smera i koji su joj ciljevi.

Milo izvodi vojsku na ulice! Više o tome OVDE!

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA