Najnovije

EVROPA ĆE SE TRESTI POD SRPSKOM ČIZMOM: Udružuju se Vojska Srbije i oružane snage Ujedinjenog Kraljevstva!

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

"Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Pročitajte OVDE   kakvu to senzaciju najavljuje Dojče Vele.

Izvor: Alo/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA