Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LOVE TERORISTE KAO DA SU ZEČEVI: Pogledajte snajpersko dejstvovanje ruskih SSO!

U okviru ruskog kontingenta u Siriji se nalaze i famozni specijalci iz sastava SSO (Jedinice za specijalne operacije). Ova struktura ruske armije je direktno potčinjena ruskom Generalštabu. Ovi sastavi su osposobljeni da efikasno realizuju najsloženije oblike borbenih zadataka koje nameće moderno bojište. Svoju vrhunsku obučenost su u punom kapacitetu prikazali u Siriji. Snajperisti SSO su u poslednje vreme primećeni sa puškama tipa DVL-10 M1 „Diverzant“, ali i dalekometnim puškama DXL-3 „Vozmezdie“.

Ruske Jedinice za specijalne operacije u Siriji (Foto: Tviter printskrin)

Na video materijalu se vide kadrovi iz misija koje su veoma uspešno realizovali snajperisti SSO. U okviru ovih jedinica dejstvuju i snajperski timovi. Oni su specijalizovani za neutralisanje ciljeva na standardnim ali i velikim daljinama.Termovizijska kamera je zabeležila neutralisanje većeg broja terorista sa različitih daljina. Interesantno je videti i taktiku ruskih snajperista koji istovoremeno neutrališu više neprijateljskih ciljeva, ne ostavljajući im nikakvu šansu za preživljavanje.

U ovim akcijama ruski snajperisti koriste najnovije oružje koje proizvodi ruska vojna industrija, konkretno kompanija Lobaev Arms. Veliki broj stručnjaka smatra da ova kompanija proizvodi snajperske puške koje se kotiraju kao najbolje na svetu. NJegova karakteristika je izuzetna preciznost, što omogućava da se ostvare efikasni pogoci na ekstremnim daljinama. Snajperisti SSO u poslednje vreme su viđeni sa puškama tipa DVL-10 M1 „Diverzant“, ali i dalekometnim puškama DXL-3 „Vozmezdie“ (Odmazda).

DXL-3 „Vozmezdie“ – je visokoprecizna snajperska puška velikog dometa. Masivna puščana cev obezbeđuje visoku preciznost oružja. Podesivi kundak oružja je napravljen od specijalne legure alumunijuma koja se koristi u vazduhoplovoj industriji. Brzina metka na ustima cevi iznosi 900 m/sek. Ukupna dužina puške je 1345 milimetra,a njena težina 7,95kg. Dužina puščane cevi iznosi od 720-820 milimetara. Efektivni domet ove puške u idealnim uslovima je preko 3,500 metara.

Lobaev Arms je pre dve godine javnosti predstavio i snajperske puške DVL-10 M1 „Diverzant“ i DVL-10 M2 „Urbana“. Prva puška je predviđena za eksploataciju u vojnim jedinicama, dok je druga specijalno projektovana za upotrebu u specijalnim policijskim jedinicama, gde je posebno efikasna u gradskim uslovima. Grupisanje pogodaka kod obe puške odgovara najvišim svetskim standardima (“Diverzant”-0,5 MOA, “Urbana”-0,38 MOA).

Kako dejstvuju ubojite “srpske orgulje” pogledajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA