Najnovije

POBEDA JE BILA TOLIKO BLIZU, ALI SU IM JE TURCI ODUZELI! Obrušili su na Sirijce kišu raketa koje im je Erdogan poslao! (VIDEO)

Nacionalni front za oslobođenje (NFL) saopštio je 28. februara da su njeni militanti izvršili seriju udara protivtenkovskih vođenih raketa (ATGM) na trupe Sirijske arapske armije (SAA) u južnom Idlibu.

Raketa (Foto: pixabay. com)

Grupa podržana od Turske delila je video snimke na kojima se vidi kako militanti ciljaju borbeno borbeno pešadijsko BMP-1, ATGM-om i utvrđene položaje vojske u blizini grada Dadik i grada Sarakbija.

 

U međuvremenu, Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ) koji je povezan sa Al-Kaidom podelio je fotografije svojih militanata koji su pomoću ATGM-a uništavali bojni tenk T-72 sirijske armije u blizini Dadika.

 

 

U poslednje dve nedelje, SAA je izgubila na desetine vozila u južnom Idlibu. Dok su neke udare izveli militanati iz ATGM-a, većina njih bila je na meti turskih borbenih bespilotnih letelica. Druga vozila su militanti zarobili.

 

Čini se da podrška Turske HTŠ-u i NFL-u pravi veliku razliku u južnom Idlibu, usporavajući operacije SSA-a u tom regionu.

Zašto teroristi u Siriji svakodnevno objavljuju informacije o tenku T-90, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA