Najnovije

SIRIJI TEK PRETI PAKAO: Amerikanci pomažu džihadistima i Turcima u Idlibu!

Sjedinjene Američke Države pregovaraju sa Turskom i razmatraju različite mogućnosti za pružanje pomoći toj zemlji u vezi sa situacijom u sirijskoj provinciji Idlib, saopštio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

Gradovi u Idlibu su pusti posle žestokih borbi (Foto: Jutjub)

"Mi smo uz našu saveznicu, članicu NATO, nakon bezobzirnog i drskog napada na turska snage u Idlibu u kojem su poginula 33 vojnika", naveo je Pompeo u saopštenju, izražavajući saučešće turskoj vladi.

Rekao je da SAD najsnažnije osuđuju napad i da "režim sirijskog predsednika Asada, Rusija, Iran i Hezbolah moraju da obustave napade na Idlib".

Pompeo je ocenio da "njihove akcije direktno sprečavaju uspostavljanje primirja na severu Sirije".

"SAD sarađuju sa Turskom i razmatraju opcije za pomoć toj zemlji u borbi protiv te agresije, dok pokušavamo da sprečimo dalju brutalnost Asadovog režima i Rusije i smanjjimo humanitarne posledice u Idlibu", naveo je Pompeo.

Istakao je da će Vašington učiniti sve što je unjegovoj moći da blokira bilo kakvu ponovnu integraciju Asadovog režima u međunarodnu zajednicu, dok ne počne da poštuje sve odredbe Rezolucije 2254 Saveta bezbednosti UN, među kojima je prekid vatre u celoj zemlji, uključujući Idlib.

Pročitajte OVDE kako džihadisti muče zarobljenog sirijskog vojnika.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA