Najnovije

POVRATAK ARKANOVOG DŽELATA: Ubica komandanta Srpske dobrovoljačke garde u Srbiji?

Sudbina Dobrosava Gavrića, koji se tereti za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, dve decenije nakon zločina, u rukama je ministra pravde Južnoafričke Republike.

Željko Ražnatović Arkan (Foto: Jutjub)

Dobrosav Gavrić imao je 23 godine kada je prišao komandantu Srpske dobrovoljačke garde Željku Ražnatoviću Arkanu 15. januara 2000. godine u tadašnjem hotelu "Interkontinental" i pucao u njega, Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47).

Gavrić, koji se osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Arkana, Mandića i Garića, 2006. godine dao se u bekstvo kako bi izbegao zatvorsku kaznu. Koristeći lažno ime Saša Kovačević, on je 2007. godine ušao u Južnoafričku Republiku (JAR) preko Italije i Ekvadora. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Osuđeni Gavrić je, međutim, uhapšen krajem 2011. godine u JAR, a njegova sudbina je, 20 godina posle ubistva, u rukama ministra Ronalda Lamole, koji bi trebalo da odluči da li će da potpiše odluku o izručivanju bivšeg policajca Srbiji.

Magistrativni sud u Kejptaunu prošle nedelje doneo je odluku da Gavrić može biti izručen Srbiji, a portparol Nacionalnog tužilaštva Erik Ntabazalila rekao je da je odluka "došla uprkos njegovom protestu da je osuđen po političkoj liniji i da strahuje za svoj život ukoliko bude poslat u Srbiju".

Sud je sve te navode predao u ruke ministru pravde i nadležnim ustanovama, a oni će doneti konačnu odluku - rekao je Ntabazalila.

Koja je Šešeljeva poruka za Đukanovića pročitajte OVDE.

 

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA