Najnovije

NEPOZNATA OSOBA PROSULA CRVENU BOJU! Novi incident na promociji Šešeljeve knjige o Srebrenici

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, nakon promocije u Beogradu, promovisao je večeras u Novom Sadu svoje, kako ga je nazvao, "naučno delo“ u tri toma "U Srebrenici nije bilo genocida“.

Vojislav Šešelj (Foto: Srpska Radikalna Stranka)

„Ja tu svoju tezu dokazujem naučnom metodologijom i očekujem sud naučne kritike. Međutim, niko ne može da kritikuje sadržaj knjige, pa onda kritikuju i kleveću autora“, izjavio je vođa radikala i autor knjige novinarima pre početka promocije.

NJegova tvrdnja je da se "u Srebrenici desio zločin, ali ne i genocid“.

"U Srebrenici se desio zločin, ja to ne osporavam, ja taj zločin osuđujem, ali taj zločin nikako ne može da se nazvoe genocid, jer treba uporediti s definicijom genocida iz Međunarodne konvencije o suzbijanju i kažnjavanju genocida i tad ćete videti da nema apsolutno elemenata genocida“, uveren je Šešelj.

Na promociji su, osim autora, govorili i funkcioneri SRS-a Milorad Mirčić i Đurađ Jakšić.

U toku dana, u znak protesta, nepoznata osoba prosula je crvenu boju ispred Radničkog doma u Novom Sadu, gde je Srpska radikalna stranka organizovala promociju knjige svog lidera.

Za razliku od beogradske promocije Šešeljeve knjige, kada je izbio incident u momentu kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo, među kojima je bila i bivša direktorka tog Fonda Nataša Kandić, hteli da podele prisutnima svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini“, a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih odmah izbaci iz zgrade.

Srpski predsednik ide u Berlin na ključni sastanak! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA