Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Koraci unazad

Od kako se Crna Gora, pokradenim referendumom odvojila od Srbije svaki korak koji je napravila je korak unazad. To više nije Crna Gora, već privatni feud Mila Đukanovića i par tajkuna.

Velimir Eraković (Foto: Helmkast)

Piše: Velimir Eraković

Svaki korak i potez je veleizdajnički. Montenegro je među prvima priznao lažnu državu Kosovo. Može li većeg zločina biti od toga? Tamo, gdje je dokazano postojala prokleta ,,Žuta Kuća” u kojoj su Srbima Daut i Ramuš Haradinaj uz Tačija vadili organe i prodavali, vlast je priznajom aminovala.

Kralj Nikola je oslobađao Kosovo i Metohiju,u Visokim Dečanima krunisan za kralja, Mitropolitu Gavrilu Dožiću predao ključeve od Dečana i džaba. Pobijena su djeca koja su se kupala u rijeci Bistrici, Panto Dakić i Ivan Jovović, ali to diktatora ne boli, niti mu smeta da prizna nešto čega nema. Postoji samo Srpsko Sveto i raspeto Kosovo i Metohija. Tu Svetu zemlju su zauvjek kupili Car Lazar, Miloš Obilić i junaci sa Košara i Paštrika. Sada će neki od montenegrinskih i srpskih mondijalista reći da sam mitoman, ali Srbi bez Kosova ne postoje, jednostavno nemaju temelj.

Zbog toga je Montenegro morao napraviti ovakav potez. Drugi korak unazad je otimanje Srpskog jezika i uvođenje Čirgićevog eksperimenta sa trideset dva slova. Treći korak unazad je ulazak u NATO pakt bez referenduma, bez pitanja naroda. Ući u zločinačku alijansu čiji su avioni iz Avijana prvo bombardovali Danilovgrad i Murino, gdje su pobili djecu na mostu je čin nedostojan čovjeka. To može samo monstrum da uradi.

I četvrti, najteži udarac u srce i emocije Srba je usvajanje zakona o slobodi vjeroispovjesti. Kakav je to zločin i kolika izdaja? Montenegro korača unazad jer nema ideologiju, uništili su moralna načela, a kao parametar postavili kriminal i kriminalce. Narodu su nametnute banke koje daju zelenaške kredite, kao što je Prva banka od brata Milovog, Aca Đukanovića. Sudstvo i zdravstvo je korumpirano, čast izuzecima, a trebalo bi uz prosvetu, koja propada da bude stub društva. Dobili smo i gej paradu kao simbol evropejstva, a logo su crnogorski brkovi.

Zamislite sprdnje sa starim Crnogorcima koji se ponose brkovima, kao simbolom muškarca i domaćina? Okrenuli leđa Rusiji i uveli joj sankcije. Boga mi, nagrdili smo je i propanuće zbog toga. U koracima unazad vlada totalno ludilo, jer je Gospod čovjeku dao da ide naprijed i da se bori. Samo su se u jednom, a to je najvažnije prevarili. Kako će Srbi i ostali pravoslavni Crnogorci koji znaju ko su reagovati na crkvenu otimačinu. 300 hiljada ljudi u litijama po svim gradovima Crne Gore je najava kraja tri decenije vladavine i pljačke Mila Đukanovića. 

Taj korak unazad, koji je napravio je ustvari natjerao Srbe da idu naprijed. Zbog zakona o slobodi vjeroispovjest mora pasti. A mi moramo izdržati. Moramo, jer ako još jedan korak napravimo unazad, pustimo ga da sad politički pretekne, gotovi smo. Čeka nas provalija iz koje nema izlaska, a koja će kao vrtlog progutati Crnu Goru i Srbe u njoj. Čak nam, kao pravi ustaški poglavanik prijeti Krajinskim scenarijom. Znači, želi da protjera Srbe iz montenegra!

Planirao je za nas traktorske kolone, locirao nas i samo čeka pravi momenat za to. Vala će ti želja ostati neispunjena, Bogom ti se kunemo. Svi smo rođeni u Crnoj Gori, svi mrtvi su nam u Crnogorskoj zemlji, a ti probaj viteže, samo naprijed. Bez nas bi ti bilo odlično. A Crna Gora bez Srba ne bi opstala. Ostaće Montenegro, ustaška tvorevina i on sa svojim kriminalcima da vlada. Nijedan hram, crkva i manastir ne smije pasti njima u ruke. Po cijenu bilo čega. Da ne bi uništio slavnu istoriju, obrukao nas, a evo nema kud više, moramo ostati u broju kao na nedeljnoj litiji. Sa još jačim motivom. Srpska crkva je temelj izvorne Crne Gore i to mora ostati. 

Samo uz nju i sa njom smo država. Samim tim, svi zajedno, složno uz Episkope, sveštenstvo i vjerni narod ,,Ne damo svetinje”. Ne damo, da ne daj Bože Gospode Hriste ostane priča o nama kao u kultnom filmu Emira Kusturice, Srbina koji podržava našu borbu “Bila jednom jedna zemlja”!

Pročitajte OVDE zašto je narod u Crnoj Gori heroj.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA