Najnovije

KUVANO VINO PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA! Pitko je i ukusno, a od začina će vam mirisati cela kuća!

Kuvano vino jedan je odimeljih napitaka tokom hladnih zimskih dana. Postoje različiti načini pripreme, a dobra vest je što možete da kombinujete začine koje poželite.

Kuvano vino (Foto: pixabay. com)

Poznati britanski kuvar DŽejmi Oliver savetuje da iscedite sok klementine i limete, dodate štap vanile i lovorov list, pomešate sa vinom, zagrejete i uživate! On smatra da je njegova verzija kuvanog vina poput Božića u čaši koji se ne sme propustiti.

- To je predivno slavlje svih božićnih začina poput zvezdastog anisa, cimeta i muskantnog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte sa ukusima jer nećete pogrešiti - savetuje DŽejmi Oliver.

Sastojci:

2 boce crnog vina,

2 klementine,

limeta,

300 g šećera,

6 klinčića,

štapić cimeta,

štap vanile,

3 lovorova lista,

muskantni oraščić,

2 zvezdasta anisa

Priprema: 

Sipajte u lonac šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve začine. Zalijte s onoliko vina da prekrije šećer i kuvajte dok smesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina.

Slobodno eksperimentišite sa ukusima

Da se sa začinima u kuvanom vinu može eksperimentisati, slaže se i poznata britanska kuvarica Nigela Lovson. U lonac s crnim vinom obvezno dodajte pomorandžu, cimet, zvezdasti anis, med, ali i šoljicu jakoga crnog čaja i malo tamnog ruma. Nigela smatra da na ovaj način kuvano vino dobije poseban ukus.

Recept za neobični čokoladni čizkejk koji se ne peče pročitajte OVDE.

Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA