Najnovije

MILJENICI KINE, "BALKANOPOLIS & PRIJATELJI" – Tolkinove bajke iz Srbije i moderna tradicija Balkana! (FOTO/VIDEO) 

Širom sveta priznati umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav Balkanopolis nastavljaju sa serijalom koncerta „Balkanopolis & prijatelji“, u Novom Sadu su nastupili 7. februara u SNP i u Beogradu 8. februara u Sava Centru.

Slobodan Trkulja (Foto: Organizator koncerta)

Trkulja & Balkanopolis izvode jedinstvenu muziku koja je zasnovana na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana, pravoslavnom pojanju, uz gajde, tambure, kavale, gitare i bubnjeve, Trkuljin prepoznatljiv nežan, ali i moćan glas. Pored energičnih nastupa poznati su i po ekscentričnim frizurama i modernim kostimima kao iz Tolkinovih bajki. 

Harizmatični multiinstrumentalista je sa Balkanopolisom proteklih godina osvajao Aziju, održavši mnogobrojne koncerte u Maleziji, Iranu, Emiratima i ponajviše u Kini gde ih je publika neizmerno zavolela i prihvatila kao svoje. O njihovoj ogromnoj popularnosti u Kini svedoči i dokumentarni film koji o njima već pola godine snima kineska CCTV televizija. 

(Foto: Organizator)

Serijal ”Balkanopolis & prijatelji” započeli su još 2015. godine velikim koncertom u Beogradskoj Areni kada su sa njima kao prijatelji nastupili fado diva Mariza, soul zvezda Olita Adams, najpoznatija afrička zvezda Baaba Maal i drugi. Za nove spektakularne koncerte ”Balkanopolis & prijatelji“ spremili su posebno iznenađenje i muziku koju će izvesti sa egzotičnim prijateljima koje su upoznali na putovanjima po dalekom istoku.

„U kojoj god dvorani da sviramo to je mesto na kome muzika Balkanopolisa dobije novu dimenziju, mesto gde hrabro zakoračimo u novo i drugačije. Razmena energije sa publikom je posebna, muzika nas sjedini toliko da postanemo bliski prijatelji, zagrljeni, prožeti istom emocijom koja ostane da diše u nama još dugo posle. Jedva čekam nove susrete sa publikom i uzbuđen sam jer ćemo na koncertu imati drage goste iz inostranstva. Pozvali smo prijatelje koje smo stekli na proputovanjima širom sveta da pokažemo svu lepotu naših različitosti i istovremeno svu lepotu onog što nas čini istim. „ izjavio je jedan od najkretivnijih umetnika Slobodan Trkulja, umetnik koji svira preko 15 instrumenata

Ukoliko želite da uživate u muzičkoj čaroliji zasnovanoj na spajanju nespojivog ulaznice u pretprodaji za Beograd možete nabaviti po ceni od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na svim prodajnim mestima tickets. rs kao i na blagajni Sava Centra. 

Pročitajte OVDE   kako je bilo na koncertu Luke Šelića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA