Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ ZA PRAVDU: Karikatura!

Kada sam u štampanim medijima pročitao da će pristalice Mila Đukanovića imati kontra miting litijama protiv zakona o slobodi vjeroispovjesti, malo sam se i zabrinuo. Ali je zabrinutost odmah prošla kada sam čuo ko je organizator. 

Miraš Dedeić (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

CKM, Crnogorska kulturna mreža koju vodi i ljudska i fizička karikatura Aleksandar Damjanović. Nikšićani i svi Crnogorci znaju o kome se radi. Ne mogu ga, što mi kažemo ,,na oči viđet”. Fizički ,,ukrašen” tako da mu jedno oko gleda Zadru a jedno Skadru, u crnogorskoj nošnji, naravno bez plavih pantalona i bijelih čarapa tipičan je primjer novih montenegrina. Međutim, uspon mu je bio rapidno brz. Od referendumskog skupa u Nikšiću kada je pokušao da zapali Srpsku zastavu ne staje da napreduje. Ja sam na tom skupu bio šef obezbeđenja, ali sam bio daleko da mu je otmem, međutim moja sekretarica LJilja Lalatović, tada Đurđevac ga je tako išamarala i uzela zastavu, a naš brat Boban Butorović natjerao da spas traži u policijskoj marici. 

Pojedini članovi obezbeđenja nijesu očekivali to od njega i kiksali su, ali su nam ovo dvoje divnih ljudi spasili obraz. I sad organizuje skup podrške Milu. Da ga on spasi poraza? Čak ga je po preporuci iz Crne Gore primao i Aleksandar Vučić. Išao sa njim do Lovćenca, ali nije znao o čemu se i kome radi. Već je tad bio na pozicijama predsjenika NVO CKM. Na šta je, što bi rekli Ozrinići “spala gora Ćeranića” kad mu je Damjan zaštita. Mada, tako napreduje da je to čudo. Forsiraju ga režimski mediji, a ne zna rečenicu sastaviti i elektronski i štampani.

Država mu daje ogromne pare za organizaciju dana nezavisnosti, dana slobode, dana države, dana zastave, ja više ne znam šta se sve slavi u režiji CKM? Dana crnogorske kape, potkape, pantalona, prtenica, dana fašiste Krsta Zrnova Popovića, samo da slave. Čak je organizator ,,Crnogorskog Oskara” u hotelu Splendid. Ceca je stalni gost, i ostali pjevači iz Srbije. Aco Pejović, Lukas i cijela estrada spska kojoj su pare simpatične. Idu na taj oskar, gdje su kriminalci glavni gosti ,,baru punu krokodila” kako je govorio pokojni Bata Trlaja. Oko toga čovjeka su samo klovnovi, niko normalan a novca ima, što montenegrini kažu na gomilu.

Naravno, redovan je član NVO CPC i ustaša. Veselin Grbović gradonačelnik Nikšićki im je dao bivšu konjušnicu Kralja Nikole,da koriste za bajanje i neke obrede, i da tu dolazi sjajni ,,pojac” i govornik poslanica Miraš. Greote što mu ženu, Rozelu ne dovedu iz Italije, dako bi mu pomogla malo. Zamislite koliko ima novca kad su Montenegrini iz NJemačke spremni da organizuju kulturne događaje sa ovom NVO? Nego Milo, ne traba ti Nato kad je Damjan tu. Taman će te on, spasiti pada sa vlasti?T a ti je podrška vrlo važna. Oba ste isti, zato si ga i napunio para. Kore od banane na čiju riječ se može osloniti samo lud i nezreo čovjek. Vi ste mentalno isti .Odakle neće kad ste toliko pokrali da ni sami ne znate đe će te sa njima. Pa na račun ovoj beni kojoj obavezno treba zabraniti ulazak u Srbiju nakon zadnjih dešavanja. Taj zahtjev ću naravno zvanično uputiti Vladi i MUP-u.

Pametan Mile Dodik što im je zabranio ulazak u RS. I da ovu mudru glavu iz CKM citiram na kraju ,,Posebno me zabrinjava zašto ćute funkcioneri DPS-a kojima je Milo dao najviše,poslije majke koja ih je rodila? Zahvaljujući njemu neki od njih su prvi put obukli odijelo i ušli u avion. Oni bi trebali da budu prvi na braniku svog lidera, jer ako on posrne, za njim će i država koja je mnogo značajnija od bilo kog interesa”. Završen citat.

Muči bruko i nesrećo, kad vide ko ga brani, zlo ih uhvati pa ćute. Ali pridružiće ti se u nedelju Vukovićka, Nikolić, Stanišić, Papović kome je na zadnjici još otisak od moje patike dok smo radili na Bedemu, kao studenti, drugi mu dođem, dugujem i Nikoliću jedan da ih ne odvajam, pokret Krsto Zrnov Popović, i ovi što u prezimenu nemaju ić. Sretan vam rad i okup, ali nema te psihijatrije u koju možete da stanete.

Pročitajte OVDE šta je Velimir Eraković rekao o koracima unazad Mila Đukanovića.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA