Najnovije

MILO ZABRANIO LITIJE! Od ponedeljka zabrana svih javnih okupljanja zbog koronavirusa!

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti 16.marta počeće sprovođenje mera protiv širenja virusa korona koje podrazumevaju obustavu svih javnih i privatnih okupljanja i skupova, obustavu nastave u obrazovnim ustanovama na najmanje 15 dana.

Litije u Crnoj Gori (Foto: Pravda)

To znači da će litije moći nesmetano da se obave, kako je i predviđeno, u nedelju 15. marta, dan uoči stupanja na snagu pomenutih mera, ali da ih od sledeće nedelje najverovatnije neće biti. Naime, Mitropolija crnogorsko-primorska će u nedelju odlučiti da li će se skupovi ipak nastaviti.

Takođe, privremeno se zabranjuje i ulazak kruzera i jahti, a Ministarstvu unutrašnjih poslova predloženo je da privremeno zatvori manje granične prelaze i granične prelaze za pogranični saobraćaj.

- Litije, koje se redovno održavaju u Crnoj Gori zbog protivljenja diskriminatorskom i anticivilizacijskom Zakonu o slobodi veroispovesti, biće nastavljene uz molitvu i protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog sveta –tzv. virusa korona. Crkva će odgovorno postaviti prema epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnjaka, poručili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Novonastalu situaciju u zemlji počeli su da koristie profiteri. Ugledni podgorički hirurg i funkcioner Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin pozvao je medicinske i ostale autoritete da provere informaciju koju je, kako kaže, one već proverio, da litarsko pakovanje medeicinskog alkohola u pojedinim apotekama se prodaje po ceni od 30 evra, a medicinske maske -1,7 evra po komadu!

- Čisto informativno–litar medicinskog alkohola u Srbiji košta 270 dinara, odnosno dva evra!!! Da li su čuveni torbari i ekonoski zelenaši našli način da se obogate na ljudskoj nesreći i da ne postoji ništa sveta, kazao je Dobričanin.

Iz Vlade su reagovali saopštenjem da će pojačati kontrole i isnspekcije i sankcionisati neodgovorne apoteke i trgovce.

- Više političkih partija i građana od jutros upozorava da su u pojedinim apotekama sredstva za dezinfekciju i higijenu poskupila, pa gelovi za suvo pranje ruku od 100 ml i do četiri evra, saopštili su iz Vlade.

Delije na originalan način pozvale navijače na 75. rođendan! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA