Najnovije

OVO NEMA NIGDE! Opljačkan sef policije usred Beograda: Neko maznuo skoro 90.000 evra!

Iz sedišta beogradske policije nedavno je nestalo nešto manje od 90.000 evra.

Policija hapsi osumnjičenog (Foto: Jutjub)

Pre desetak dana, nadležni su, tokom provere, primetili da iz jednog od sefova u PU za Grad Beograd nedostaje veća količina deviza, oduzetih od osumnjičenih tokom hapšenja.

Odmah je kontaktiran i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pošto pristup sefovima imaju samo pojedini zaposleni u toj policijskoj zgradi. Istraga o nestanku više od 80 hiljada evra je u toku.

U MUP-u Srbije su potvrdili ova saznanja i rekli da je nakon kontrole čuvanja i postupanja sa oduzetim predmetima u krivičnom ili prekršajnom postupku, koju je sprovela Policijska uprava za Grad Beograd, utvrđeno da u kasi Uprave kriminalističke policije nedostaje 88.700 evra, koji su oduzeti u toku pretkrivičnog postupka.

Komisija koja je izvršila kontrolu je o svemu sačinila zapisnik, nakon čega je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Pripadnici SUK-a su, po nalogu nadležnog tužilaštva, obavili razgovore sa više policijskih službenika koji su imali kontakt sa navedenim novcem ili metalnom kasom u kojoj je čuvan.

O svemu je dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu.

Inače, nedavno je četiri miliona dinara nestalo i iz policijske stanice Palilula. Sektor unutrašnje kontrole ubrzo je otkrio osumnjičenog policajca, koji je novac i vratio. Taj novac je takođe bio oduzet od uhapšenih i stavljen u sef.

Protiv osumnjičenog je pokrenut krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pročitajte OVDE da li su Tači i Vučić dogovorili podelu KiM.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA