Najnovije

CRNA GORA: Stigli podaci o crkvenoj imovini, čeka se još Kotor!

Crnogorska Uprava za imovinu dobila je podatke od svih područnih jedinica o uknjižbi verskih objekata, osim još kotorskog katastra, a ako se ukaže potreba, biće zatražena dopuna dokumentacije, izjavio je direktor Uprave Blažo Šaranović.

Crna Gora (Foto: Jutjub)

On je za Vikend novine rekao da je Uprava 27. januara uputila dopis Upravi za nekretnine da dostave dokumentaciju o upisima svih verskih zajednica i dodao da je sasvim izvesno da će tražiti dopunu dokumentacije od područne jedinice u Nikšiću, prenosi RTCG.

– Dobili smo dokumentaciju koja se samo odnosi na imovinu koja je upisana na državu. Dakle, nemamo podatke za verske zajednice. Ovo je samo jedan primer za koji smo utvrdili da nismo dobili sva potrebna dokumenta i gde ćemo se obratiti Upravi za nekretnine za dopunu. Da li će toga biti još, pokazaće se nakon detaljnog uvida u dokumentaciju koja nam je dostavljena – kazao je Šaranović.

Nakon kompletiranja dokumentacije i njene analize, Uprava za imovinu će pripremiti informaciju za Vladu Crne Gore o sprovedenim aktivnostima, rekao je Šaranović.

– Naglašavam da je reč o inicijalnim, pripremnim aktivnostima za sprovođenje Zakona (slobodi veroispovesti) koje se odnose na sve verske zajednice, bez izuzetka – kazao je Šaranović.

Šaranović je nedavno rekao da Uprava za imovinu nema ni približan podatak kojom imovinom raspolažu verske zajednice.

To što trenutno đavo ne čuje miris tamjana kako se širi našom zemljom neće trajati večno! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA