Najnovije

POMOĆ BRATSKIM NARODIMA: Šeik bin Zajed evakuiše građane iz Kine!

Prema direktivama NJ. V. šeika Halife bin Zajeda Al Nahjana, predsednika države, NJ. V. šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan, prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, naredio je evakuaciju državljana nekoliko bratskih i prijateljskih zemalja, na zahtev njihovih vlada, iz kineske provincije Hubej, epicentra izbijanja epidemije novog Korona virusa „COVID-19“, i njihovo prebacivanje u „Humanitarni grad“ u Abu Dabiju, u okviru svoje humane politike koju UAE primenjuju kada je potrebno pružiti pomoć i podršku svojim bratskim i prijateljskim zemljama u teškim okolnostima.

Kina (Foto: Jutjub)

Emiratski avion, kompletno opremljen svim potrebnim medicinskim resursima, izvršio je evakuaciju 215 osoba, državljana arapskih i prijateljskih zemalja, u čemu je učestvovao tim za humanitarno reagovanje, u koji je bio uključen tim volontera koji čine piloti, stjuardi, medicinski i administrativni tim, što je imalo za cilj isticanje važnosti humanitarnog i volonterskog rada.

„Humanitarni grad“ u Abu Dabiju opremljen je svim potrebnim sredstvima i zalihama za obavljanje neophodnih lekarskih pregleda evakuisanih osoba, radi provere njihovog zdravstvenog stanja i bezbednosti, stavljanjem u izolaciju na period od najmanje 14 dana, uz pružanje kompletne zdravstvene zaštite tokom trajanja karantina, na način koji je u skladu sa standardima SZO, dok se ne utvrdi da su potpuno zdravi i bezbedni.

Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje i Ambasada UAE u Narodnoj Republici Kini, u koordinaciji sa ambasadama dotičnih zemalja, organizovali su akciju evakuacije, kao deo stalnih napora Emirata koje ulažu u unapređenju saradnje sa kineskom vladom u cilju suzbijanja širenja virusa.

Ova inicijativa odražava stalnu želju Ujedinjenih Arapskih Emirata da pomažu i podržavaju bratske i prijateljske zemlje, i potvrđuje čvrst humani pristup koji se smatra jednim od osnovnih načela emiratske politike, čije je rukovodstvo odavno naglasilo da je neophodno pružiti ruku pomoći i oslonca svim narodima koji se nalaze u teškoj situaciji, bez diskriminacije zasnovane na geografskom položaju, rasnoj ili verskoj pripadnosti, već isključivo po principu plemenite ljudskosti i humanog pristupa.

Korona virus na specijalnom tretmanu! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA