Najnovije

ŽIVI KAO IZOLOVANI KOMANDOS: Legijin kum i saborac Rambo izlazi iz samice posle 19 godina

Nenad Bujošević (47), bivši pripadnik "crvenih beretki" i kum Milorada Ulemeka Legije (52), osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, može da izađe iz samice u kojoj je proveo čak 19 godina!

JSO (Foto: Jutjub)

Rambo je ovo pravo stekao još pre tri godine, ali se i dalje nalazi u strogo čuvanom Sedmom paviljonu u požarevačkom zatvoru "Zabela".

Bio im venčani kum

Milorad Ulemek Legija je bio venčani kum Rambu i njegovoj supruzi Sanji. Obojica su tada bili u "crvenim beretkama". Legija je tada bio u braku sa Majom Luković, novinarkom iz Kanade. Od nje se razveo tokom bombardovanja, a sa njom ima punoletnu ćerku.

Kada je ona trudna otišla u Kanadu, on je uplovio u vezu sa Aleksandrom Ivanović (46), udovicom Nebojše Šuce, sa kojom ima tri ćerke. Kao svoje dete prihvatio je i njenog sina kojeg ima iz braka sa pokojnim Šucom.

 - Rambo je odležao polovinu kazne i ima pravo da pređe u otvoreniji deo zatvora. Pisao je molbu za prelazak u slobodniji režim, gde bi imao veću slobodu kretanja, radnu obavezu, pravo na odlazak u kantinu, ali ga i dalje drže u samici. On je sam izabrao da bude u samici. Tako je bilo i u Centralnom zatvoru u Beogradu i u "Zabeli". Jedno vreme je delio sobu sa cimerima, ali više voli da bude sam. Nesalomiv je, drži se dostojanstveno i živi životom izolovanog komandosa - navodi izvor.

Ramba u zatvoru posećuju ćerka i sin, koje ima iz braka sa bivšom suprugom Sanjom Bujošević, od koje se sporazumno razveo pre četiri godine.

- Zbog dece je počeo da čita ekonomiju turizma, pošto mu je ćerka upisala fakultet. Čita i udžbenike za sina da bi bio u toku njihovog školovanja. U sobi ima kompjuter, bez Interneta, ali gleda filmove, čita… Čita i informiše se o svemu, a pošto je rođen u Švajcarskoj, tražio je da mu se donese nemački rečnik da bi se prisetio reči. Govori engleski i poslali su mu engleski rečnik sa gramatikom. Takođe trenira, ali je bled jer je u izolaciji toliko godina. U posetu mu dolaze rodbina i prijatelji. Šali se sa svima, nije psihički slomljen - navodi izvor.

Rođendan slavi u "Alkatrazu"

Milorad Ulemek Legija će i 52. rođendan da proslavi u zatvoru "Alkatraz“ u kojem se nalazi deset godina. Uhapšen je 2. maja 2004. godine i osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Za razliku od ranijih godina, sa suprugom od pre mesec i po dana može da priča bez neprobojnog stakla, kao i da razmenjuje nežnosti.

Bujošević je u Požarevac prebačen u avgustu 2010, a kaznu izdržava u dobro čuvanom sedmom paviljonu, nedaleko od najčuvanijeg "Alkatraza" u kojem se nalazi Legija, njegov bivši komandant i venčani kum. On je u zatvoru od februara 2001.

Dok je trajalo suđenje, bio je u beogradskom CZ-u.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kojem su poginula četvorica funkcionera SPO-a, na maksimalne kazne od 40 godina zatvora osuđeni su bivši šef DB Radomir Marković, komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek i bivši pripadnici "crvenih beretki" Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček zvani Maći.

Duško Maričić Gumar i Leonid Milivojević Leo osuđeni su na po 30 godina. Rambo se teretio da je navodio kamion-ubicu, a Ilić da je bio vozač kamiona smrti.

Odbrana traži reviziju ovog procesa.

Srpski političari umešani u ubistvo Đinđića, više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA