Najnovije

SVET ODUŠEVLJEN SRPSKIM VOJNICIMA: Brane svoju zemlju u borbi sa nevidljivim neprijateljem! (VIDEO)

Snage Vojske Srbije raspoređene su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, te u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.

Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

Vojska Srbije od danas stavlja pod kontrolu sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil i obezbeđuje sve bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

- Konkretno angažovanje pripadnika Vojske Srbije regulisano je odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića iz njihovih nadležnosti na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19 - stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema ranije propisanim merama, Vojska Srbije angažovana je na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od COVID-19, zatim aerodroma u Beogradu i Nišu i autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Pančevu. Na graničnim prelazima pripadnici Vojske Srbije pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Vojska Srbije preduzela je neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa. Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.

- Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji - zaključuje se u saopštenju.

DSK napušta koaliciju sa Samoopredeljenjem? Piše o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA