Najnovije

Nema dobrog seksa bez ovoliko strasnih minuta predigre

Kad je reč o seksu, neki bi hteli da im predigra tralje što je duže moguće, dok druge ona možda uopšte ne zanima ili pak ne vide njen smisao, pa odmah kreću na 'glavni čin'.

Ilustracija (Foto: printskrin)

Ali i jedne i druge bi trebalo da obraduje, piše The Sun,jednostavan način da sa predigrom poboljšamo se*s - sve što treba raditi jeste slediti takozvano "šestominutno pravilo“ koje kaže da bi partneri pre se*sa šest minuta trebalo da provedu u uživanju koje pružaju ljubljenje, grickanje, maženje i sve ostalo što spada pod pojam predigre.

Ovo su rezultati nedavne studije Kanadskog veća za seksualno obrazovanje koja je pokazala da se većina ljudi nakon seksa još bolje oseća ako su proveli svega šest minuta u predigri.

U studiji je učestvovalo 1.500 Kanađana između 18 i 24 godine, s različitim seksualnim preferencijama.

A osim što su učesnici koji su sledili šestominutno pravilo nakon seksa bili zadovoljniji, brojka zadovoljnih je još značajno rasla (na 56 odsto muškaraca i 55 odsto žena) kod parova koji su spomenuto pravilo - s istim radnjama i u istom vremenskom okviru - ponovno primenili i nakon seksa.

- Često zaboravljamo koliko je za odnos bitno povezivanje koje se događa nakon seksa, a ta bliskost s partnerom opet može da vodi do višestrukog seksualnog zadovoljstva - objasnila je profesorka seksualnosti Robin Milhausen sa Univerzteta u Gvelfu.

Ona kaže i da je baš nakon seksa svaki par najbliži jer su i muškarac i žena 'emotivno dostupniji i ranjiviji nego inače' - a sve su to, napominje profesorka, razlozi zašto ga je dobro primeniti opet i nakon seksa - pogotovo kad želimo da ono vodi u još dobrog i intenzivnog seksa. 

Ovih 12 navika koje vam deluju naivno će vam upropastiti seksualni život. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA