Najnovije

"BEOGRADU POMOĆ, A PRIŠTINI POHVALE!" Šiptari ljuti na EU jer pomaže Srbiji!

Predsednik Alijanse za novo Kosovo (ANK), Bedžet Pacoli optužo je danas Evropsku uniju da, kako tvrdi, koristi dvostruke standarde prema Beogradu i Prištini.

Priština (Foto: Jutjub)

Pacoli je na svom tviter nalogu objavio dve fotografije - na jednoj na kojoj šefica Misije EU u Prištini Natalija Apostolova, kako navodi, obećava kosovskom ministru zdravlja olakšice nakon situacije stvorene korona virusom i drugu, na kojoj šef Kancelarije EU u Beogradu Sem Fabrici saopštava da je Brisel izdvojio 7,5 miliona evra za pomoć Srbiji.

Pacoli, koji je u prethodnoj vladi bio ministar spoljnih poslova, pita da li Priština treba kritikama da skrene pažnju Brisela.

On smatra da takav pristup Brisela narušava spoljnu Uniju.

Osim Pacolija, i Artan Behrami, savetnik predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, optužio je Evropsku uniju zbog navodnog diskriminatorskog odnosa prema Prištini u odnosu na Beograd i pozvao ih da Kosovu pomognu delima, a ne rečima.

Behrami je na svom fejsbuk profilu napisao da je EU Beogradu dodelila pomoć od 7,5 miliona evra za borbu protiv širenja virusa COVID-19, a Prištini je, kaže, uputila samo nekoliko pohvala.

- Sve što ambasadorka EU na Kosovu Natalija Apostolova ima da ponudi Kosovu su samo pohvale Ministarstvu zdravlja - napisao je Behrami.

Dodao je da je ministar Arben Vitia, kako kaže, nesumnjivo najbolji ministar u kabinetu aktuelne vlade Aljbina Kurtija.

- Ali, ambasadorko nama je potrebna i medicinska oprema. I zdravstvenom osoblju i timovima koji se bave ovom pandemijom potrebna je zaštitna oprema. Podržavajte Kosovo koliko i Srbiju delom, a ne rečima. Srbija vas uvek ucenjuje odnosom sa Rusijom, a vi je podržavate - napisao je Behrami.

Pacoli čestitao Severnoj Makedoniji ulazak u NATO! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA