Najnovije

KINESKA POMOĆ SRBIJI NIJE ZBOG VUČIĆA: Istina je mnogo drugačija (VIDEO)

"Srbi treba da ljube Vučića u du*e - spasao je Srbiju na stotine mrtvih", naslov je jednog od naprednjačkih tabloida objavljen juče pozivajući se na citat doktorke iz Italije pod imenom "jedna Srpkinja, inače doktorka u Milanu". Ako gledate konferencije za štampu predsednika Vučića ovaj naslov bi mogao da bude istinit jer od izbijanja epidemije korone Vučić je zaslužan za sve što je preduzeto u Srbiji, a lično on, Aleksandar Vučić i niko drugi zaslužan je što je pomoć iz Kine stigla u Srbiju. A da li je zaista tako?

Kineska pomoć već stigla u Češku (Foto: Jutjub)

Piše: Igor Marinković

Hvala Kini koja po ko zna koji put dokazuje da je za razliku od, Zapadne Evrope, spremna da pomogne država u nevolji bez ikakvih uslovljavanja i ucena. Sramota Aleksandra Vučić što pomoć tog velikog naroda prikazuje kao svoj uspeh imajući u vidu da je Kina pomaže i sve druge zemlje u Evropi pogođene epidemijom, a nemaju histeričnog predsednika koji mora biti zaslužan za sve.

Avioni sa humanitarnom pomoći i sa lekarima iz Kine, pre Srbije, sleteli su i u Italiju, Belgiju, Francusku, Sloveniju i Češku. Kina nastavlja da šalje svoju pomoć Evropi, i Srbija je na spisku zemalja koja će dobiti pomoć, ne zbog toga što imamo Vučića za predsednika nego zbog toga što su Kinezi veliki narod, human narod koji je bio uz nas ko god bio na čelu Srbije. Kineska država je u više navrata ponudila pomoć evropskim zemljama u borbi protiv korone. 

Samo mali i bedni ljudi, koristeći ovu nesreću globalnih razmera, pokušava da sebi navuče političke poene pa makar to bio i predsednik Srbije. Isti onaj čovek koji apeluje da se građani pridržavaju mera zaštite dok se slika bez maske i rukavica pored respiratora dok svi oko njega imaju mere zašgtite. Vučiću sa maskom ili bez maske i dalje si lažov.

Naravno da ti je Si Điping poslao pismo kao predsedniku Srbije, šalje ih i liderima drugih zemalja. Ne brukaj nas više i ne ponižavaj, makni se čoveče i pusti stručnjake da se bore sa ovom pandemijom. 

Hvala braćo Kinezi, stidi se Aleksandre Vučiću.

Tekst Igora Marinkovića o zabrani ulaska Srba iz dijaspore u Srbiju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA