Najnovije

MILOGORCI OKUPIRALI HRAM! Vernici ogorčeni: Policija u Nikšiću blokirala prilaz crkvi Svetog Vasilija Ostroškog

Policija u Nikšiću jutros nije dozvolila prilaz Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog koji su krenuli na jutarnju službu.

Saborna crkva Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću (Foto: Jutjub)

Ovim povodom reagovao je Marko Kovačević (Nova srpska demokratija), koji upozorava na liturgiju u hramu koja je predviđena za nedelju, kada učešće redovno uzima veliki broj Nikšićana.

- Treba naći način da se u njoj učestvuje i da se, ko se pripremao, pričesti. Policija je jutros branila ili na „kašičicu“ propuštala ljude samo da se pričeste, koristeći trenutnu situaciju da bez ikakvih prethodnih obaveštenja pokuša da zastraši vernike i da prekine crkve život vernog naroda - saopštio je Kovačević, nadajući da će se na miran način naći rešenje za ovu situaciju.

- Ali ako režim želi da iskoristi ovu situaciju da na mala vrata krene u primenu sramnog Zakona protiv SPC, tako što će, navodno zbog virusa, policija za početak izvršiti okupaciju naših hramova, to će biti jasan znak da nismo kao ljudi napadnuti samo od virusa nego i od režima. Pa se i za zdravlje duše kao i za zdravlje tela moraju preduzeti mere opreza. Akcija okupacije hramova i zabrane ulaska vernicima na službe, bez ikakvog prethodnog obaveštenja ili konsultacije sa arhijerejima pokazuje sa kakvom se namerom u ovom slučaju postupalo. I to treba primiti k znanju u ovom periodu Časnog posta, kada su, po običaju, iskušenja veća – dodao je on.

Pročitajte OVDE šta je mitropolit Amfilohije poručio narodu.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA