Najnovije

POLICIJA NA MUKAMA: Pohapšeno previše ljudi zbog nepoštovanja policijskog časa i samoizolacije!

Tokom samoizolacije, koja predstavlja najbolji vid borbe protiv epidemije koronom, hapšenje samo jednog čoveka predstvlja veliki problem, a kamoli njih 134, koji su u Apelacionom javnom tužilaštvu (AJT) sinoć procesuirani.

Hapšenje (Foto: Jutjub)

Iako prethodnih dana tužioci rade bez predaha kako bi obeshrabrili građane da krše mere zabrane kretanja, i dalje se ipak ponavljaju ova krivična dela.

Beograd

Na teritoriji AJT Beograd ukupno je obuhvaćeno 50 lica zbog kršenja čl. 248 Krivičnog zakona koji reguliše mere samoizolacije u toku trajanja epidemije. Za 9 lica, od čega je za 8 lica određeno zadržavanje i predložen pritvor, i od toga već za 5 lica određen pritvor.

Zbog kršenja zabrane kretanja za vreme trajanja policijskog časa obuhvaćeno je 41 lice. Za njih sedmoro određena je mera kućnog pritvora, a protiv 34 lica su podnete prekršajne prijave.

Novi Sad

Na području AJT Novi Sad, zbog kršenja mera izolacije procesuirano je 18 lica. Za njih 15 određena je mera pritvora, a zadržavanje i predlog za određivanje pritvora podneta su protiv 2 lica. Protiv jednog lica izrečena je mera zabrana napuštanja stana.

Juče je za krivično delo iz čl. 248. Krivičnog zakona postupano prema 8 lica, od kojih je prema 6 određen pritvor, a prema 1 mera zabrane napuštanja stana.

Kragujevac

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu zbog kršenja mera samoizolacije procesuiralo je čak 14 lica. Protiv njih 6 određen je kućni pritvor, dok su 4 lica zadržana. Protiv jednog lica izrečena je mera zabrane napuštanja stana.

Krivični zakonik u članu 248. reguliše mere izolacije za vreme trajanja epidemije i predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 3 godine. Tužilaštvo i nadležni i dalje apeluju da se naši građani ponašaju odgovorno i disciplinovano jer jedino je izolacija i smanjeno kretanje najefikasniji vid borbe protiv epidemije koronavirusom.

Zubar iz Novog Sada radio iako je imao simptome koronavirusa, sada na respiratoru, sledi krivična prijava!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA