Najnovije

RUSKI EKSPERT O OBARANJU MH 17: Holandski istražitelji prvo proglasili Ruse za krivce pa onda počeli istragu

Stručnjak za oblast tehničke ekspertize Genadi Polujan izrazo je mišljenje da je Holandija, prilikom istraživanja okolnosti pada malezijskog Boinga, koristila obrnuti redosled dokaza.

MH 17 (Foto: Jutjub)

Govorimo o činjenici da je Zajednička istražna grupa prvo odlučila da imenuje odgovorne za ovu tragediju, nakon čega je zahtevala da ti ljudi naznače mesto iz koga su navodno lansirali projektil iz sistema Buk-M1.

A to je, prema ruskom stručnjaku, ceo paradoks situacije. Činjenica je, objašnjava on, da je bez utvrđivanja tačnog mesta počinjenja zločina potpuno apsurdno podnositi bilo kakve optužbe protiv određenih osoba.

„NJihove postupke treba uporediti sa redosledom događaja povezanih sa određenim mestom. Pošto ne postoji mesto zločina, ne postoji niti jedan niz događaja povezanih s tim, a to znači da nema optuženih “, naglasio je Polujan.

I ostale okolnosti tragedije interesuju stručnjaka. Po njegovom mišljenju, zaključci zapadnih stručnjaka o korišćenju sistema protivvazdušne odbrane Buk-M1 u ovom krivičnom delu uopšte nisu očigledni.

Ostaci aviona sugerišu da je na avionu detonirana eksplozivna naprava, što automatski odbacuje zvaničnu verziju ruske umešanosti u pad aviona MH17.

Postavljaju se pitanja i američkoj strani koja nije dostavila satelitske snimke i Ukrajini koja prikriva podatke sa lokatora. 

Publicista Armen Gasparian ranije je izrazio mišljenje da Holandija neće menjati stav u okviru slučaja MH17. S tim u vezi, siguran je da treba očekivati “kolektivnu snažnu histeriju” usmerenu protiv Rusije.

Putinova mornarica prati NATO brodove koji su ušli u Crno more. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA