Najnovije

"Virus korona negativno utiče na sve ekonomije sveta!"

Epidemija virusa korona negativno utiče na sve vodeće ekonomije sveta, a utiče i na Rusiju, Vlada Rusije svakodnevno se bavi rešavanjem tih problema, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

- Svi dobro znate da ova epidemija, na žalost, negativno utiče na celokupnu svetsku ekonomiju i na vodeće svetske ekonomije. Na ovaj ili onaj način utiče na našu zemlju. Znam da se vlada time bavi skoro svakodnevno - rekao je Putin na sednici sa članovima vlade.

On je dodao da ga premijer Rusije Mihail Mišustin takođe svakodnevno izveštava o koracima koje vlada preduzima.

Ruski lider predložio je ministrima da razgovaraju i o merama koje su već formulisane, kao i o nekim dodatnim merama koje smatraju odgovarajućim u trenutnoj situaciji.   

Pandemija virusa korona

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV)), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim virusom zabeleženi su krajem 2019. u Kini. Prema najnovijim podacima u sveta je zaraženo više od 422 hiljade ljudi, od kojih je više od 18 hiljada umrlo.

Ruski ambasador u Americi izneo ponudu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA