Najnovije

ŽESTOK TEKST SRBINA IZ CRNE GORE: Srbija Milu treba poslati mišomor, a ne brašno

Bio bih gori od licemjera, kameleona, švercera oružja i droge, ubica i kleptomana na vlasti kada bih napao Crnu Goru zbog virus COVID - 19. Čitav svijet je pod jakim udarom virusa, pa ni mi nismo imuni. Strašno je to što je direktor Kliničkog centra Crne Gore Jefto Eraković uz direktora Instituta za javno zdravlje Mugošu još pre mjesec dana ,dobio jasne instrukcije kako i šta da rade, nebi li zaustavili širenje nadolazeće pandemije. Dobili su kompas od Svjetske zdravstvene organizacije kako da spremno dočekaju pandemiju. Kompas za pravi put. Ali Milo Đukanović, ubica i poslednji tiranin na ovim prostorima je to pretvorio u običnu prehladu.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Po starom običaju ,najedite se bijelog luka i slanine i nema opasnosti? Nema opasnosti od bolesti koja je već počela da mu ubija ljude po Crnoj Gori. Da ne govorim o skandalu sa evakuacijom marinaca i KFOR-a, dok se zaraza širila dva dana. Crna Gora je mala i lijepa zemlja, vrhovi Lovćena i Savinog kuka dok izranjaju iz oblaka liče na bajku, a more je toliko lijepo i čisto, da ne bi sorošoidi bacili oko na njega i napravili velike centre u Tivtu ,,Porto Montenegro,,  i Luštici da bježe od bolesti koje su preplavile zapad.

Prevario je Ruse za referendum, Deripasku za KAP i onda se okrenuo Soršima i Rotšildima da im ponudi bukvalno sve. Ovi satanisti koji po nekoliko puta mijenjaju krv i operišu organe da bi duže živjeli, tačno su našli bitangu i demona koji bi im to ostvario i ostvaruje. Najveći izdajnik Crne Gore, sada već ne samo Srba, nego i Crnogoraca, Bošnjaka i Roma, znači kompletnog naroda je zaslužio linč. I on i Duško Marković i Veljović, Simović, Eraković, Dakić i svi koji ga slijepo slušaju.Sad je tako lijepa i Bogom data zemlja ušla u grotlo pakla COVID – 19. Trenutno su ih svi ostavili na cedilu osim Srbije. Da ne pokrepaju od gladi Vučić im šalje šleperima brašno i ostalu hranu. Lijepo od njega,ali im ja ne bih poslao kilogram brašna, zbog napada na Svetinje i ustaške ideologije. Taman kad bi i moja porodica, koju obožavam sva pomrla od korone. Tu vrstu solidarnosti ne priznajem.

Medicinski su u problemu jer nijesu nabavili dovoljan broj testova, pa je glavni problem mali broj testiranja. Uopšte nemaju uvid ko je sve inficiran. Kinesko iskustvo je da se masovno testiraju potencijalno zaraženi i njihovi kontakti. LJudi se bez kliničke slike bolesti zadržavaju kući (uz nadzor),a oni sa simptomima se adekvatno liječe bolničkim terapijama. A mi imamo nedovoljno kreveta u bolnicama. U zdrastvu Crne Gore je haos i juče je Sindikat zdravstvenih radnika prestao da ćuti. Napali su ministra i to veoma žučno. Sindikat je saopštenje počeo sa tim, pisajući Dušku Markoviću. LJekari nemaju maske a djeca ministara ih koriste za zabavu. Rekli su da koriste priliku da upozore Vladu kako je na njemom sajtu objavljen spisak osoba koje su pod nadzorom sa netačnim početkom datuma izolacije. Sa obzirom na burne reakcije u javnosti, najviše montenegrina Krsta Zrnova Popovića, koji su shvatili da im bjeli luk i slanina neće spriječiti virus, ovo pitanje je vrlo važno jer može proizvesti incidente i brojne neprijatnosti.. Pogototvo kod osoba kojima je period izolacije završen.

Napisali su da većina ustanova nema instrukcije za svoje zaposlene. Nedostaju protokoli i testovi. Nemaju smjernice šta sa zaraženim,a šta sa potencijalnim i izolovanim. Sada,kao u Italiji traže postavljanje šatora, kako bi se trijaža izmjestila iz zdravstvenih ustanova. Traže briseve za testiranje koje nemaju, a poslaće Srbija, taj mrski neprijatelj koji je po njima silovao žene po Cetinju za vrijeme Božićnog ustanka. I opet ponavljam, ne šaljite im ništa. Gospode, znam da u vrijeme posta griješim, ali te molim da mi suduš po milosti tvojoj a ne djelima mojim. Ja bi u kabinet Balkanskog demona mišiomor poslao, kakva je sve zla Srbima napravio. I poštenim Crnogorcima. Sindikat traži dovođenje ljekarskog tima iz Kine koji imaju iskustvo u savladavanju pandemije, a koje mi još nijesmo dovoljno razvili.

Pa nama Crnogorcima je vađenje zuba operacija, a carski rez pitanje života i smrti. Mi smo razvili šverc, krađu i izdaju. Zaključuju da su nemoćni, da nemaju dovoljnu količinu lične zaštitne opreme dok se djeca ministra Hrapovića slikju sa zaštitnim maskama. Na kraju traže da budu uvaženi a da pandemija hvata maha sve više i više, pa se ubrzo neće moći kontrolisati. Dobili smo bili smjernice, medicinski kompas i nijesmo se zbog diktatora toga pridržavali. I ko smo onda mi, a i doktori koji tek juče digoše glas. Nikogovići koje je prepao zec, sa više zečeva oko sebe i koji trpimo i ćutimo. Ćutanje je vid odobravanja i ko god ćuti gori je od njih. Nobelovac Ivo Andrić, ipak to pravda,kao da je vizionarski znao ko će vladati Crnom Gorom. Kaže,,Dođu tako vremena,kad  pametan zašuti,budala progovori a fukara se obogati.I završavam meni njegovim najmililijim citatom iz ,,Znakova pored puta,, Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a još čudnije:Kako nam često ,baš to malo nedostaje. Crnoj Gori ,nakon ovoga nedostaje promjena vlasti i kompas. Kompas koji pokazuje prema čednoj,najvećoj i neuništivoj Rusiji.

Ostale kolumne Velimira Erakovića čitajte u rubrici STAV.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA