Najnovije

STIŽU RUSKI SPECIJALCI! Hoće li se Evropa setiti ko joj je pomogao kada nevolja prođe?! (VIDEO)

Ruski vojni specijalci koji su stigli u Italiju da pomognu u borbi protiv koronavirusa kreću se prema severu zemlje, koji je najteže pogođen smrtonosnom epidemijom.

Ruski konvoj stiže u Italiju (Foto: Jutjub)

Konvoj, sastavljen od 22 kamiona i drugih vozila, krenuo je rano u sredu u severni italijanski grad Bergamo. Konvoj u pratnji italijanskih karabinjera stigao je do Firence i nakratko se zaustavio tamo, kaže ruska vojska.

Stotinu ruskih vojnih lekara i specijalista za bolesti prebačeno je tokom vikenda u Italiju, sletajući u vazduhoplovnu bazu Pratika de Mare, 30km od grada Rima.

 

Tim, raspoređen da pomogne Italiji u borbi protiv koronavirusa, doneo je mobilne laboratorije, vozila za dezinfekciju, komplete za testiranje koronavirusa i drugu opremu za borbu protiv bolesti.

Italija je evropska zemlja koja je najteže pogođena koronavirusom - ukupan broj slučajeva približio se 70.000, dok je broj smrtnih slučajeva već dvostruko veći od kineske.

Severna Italija je bila najgore pogođena, tamo je otprilike polovina smrtnih slučajeva u zemlji. Pandemija koronavirusa koja zahvata planetu izazvala je smrt više od 19.000, dok je ukupan broj potvrđenih slučajeva premašio 400.000.

Ko će preživeti, čovečanstvo ili duboka država? Saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA