Najnovije

VESIĆ OTKRIO DA LI ĆE BEOGRAD BITI STAVLJEN U KARANTIN: Sve zavisi od ovoga

Odluka o stavljanju Beograda u karantin nije doneta, ona je samo krajnja mera i ona zavisi samo od Beograđana, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić (Foto: Jutjub)

"Ako se budemo pridržavali svih mera Vlade Srbije i upustava epidemiologa do takve mere niće doći”, rekao je Vesić.

On je rekao da ako takva odluka bude doneta, Beograd će je realizovati kao i sve drugo što je naložila Vlada republike Srbije.

"Stavljanje grada od dva miliona stanovnika u karantin je opsežna operacija u kojoj pored lokalne samouprave moraju da učestvuju vojska i policija”, rekao je Vesić i dodao da će ta operacija zahtevati veliki broj ljudi.

Dodao je da većina Beograđana veoma poštuje mere Vlade Srbije, ali i naglasio da je dovoljno da nekoliko ljudi ne poštuje, pa da disciplina svih ostalih građana pada u vodu.

U Beogradu je 400.000 građana preko 65 godina i već su u nekoj vrsti karantina a njima se pomaže preko 17 volonterskih centara.

“Preko paketa koje pakujemo u Štark areni želimo da budemo u stalnom kontaktnu sa njima i pomognemo im”, rekao je Vesić.

On je poručio da Beograd kao najveće žarište epidemije treba da poštuje sva uputstva koja daju epidemiolozi i Vlada Srbije i da se u tom slučaju nada da će scenario karantina za čitav grad biti izbegnut.

“Ukoliko karantin bude morao da se sprovede da bi se sačuvali ljudskih životi, to će biti sprovedeno”, zaključio je Vesić.

Šešelj otkriva šta se krije iza korone i ko će platiti račun. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA